Frank van Dyckelaan 7b, 9140 Temse

Tel. 03 226 48 28

Email: info@planet-talent.com

Inventive Designers en Planet Talent delen dezelfde visie

5 minuten leesplezier
Geschreven door
Planet Talent

Jim, CEO Inventive Designers, met Topstarters Jan, Atheesan en Michaël. 

Inventive Designers ontwerpt en implementeert multichannel customer communications software en helpt zo organisaties beter te communiceren met hun klanten. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met een aantal Belgische grootbanken. Inventive Designers ontwikkelde voor hen een centraal platform voor alle digitale communicatie.

inventivedesigners.jpg


Als CEO waakt Jim dagelijks over de customer intimicy van het bedrijf en brengt hij deze boodschap ook over naar de klanten. Want inmiddels is customer communication de nieuwe key driver voor customer satisfaction. "Dat geldt voor ons product maar ook voor onze eigen service.”

“Wij mogen fier zijn op wat we realiseren, de relatie met onze klanten is uniek.”

In zijn team van product consultants zitten ook enkele Topstarters. “Zij zijn het uithangbord van onze organisatie, ze moeten een succesvol eindresultaat garanderen. Doordat Planet Talent oog heeft voor hun potentieel en steeds kandidaten levert met een perfecte DNA fit, kan ik deze starters 100% vertrouwen.”

“Dat potentieel meet Planet Talent onder andere door de correcte analyse van de PXT test die ze bij iedereen afnemen. Uit deze test blijkt onder andere of de kandidaat dezelfde relatiewaarden als Inventive Designers meedraagt. Wij streven er elke dag naar om ons gepassioneerd, geloofwaardig, doelgericht en inspirerend in te zetten voor de klant. Of iemand deze kwaliteiten heeft, haal je niet altijd uit een interview. Daarom vraag ik die PXT test ook systematisch aan voor nieuwe senior profielen.”

Practice what you preach

“Doordat wij allemaal dezelfde waarden delen en hetzelfde doel voor ogen hebben, zijn we een hechte groep collega’s geworden. Als een Topstarter bij ons begint, komt hij of zij dus terecht in een gedreven team waardoor de integratie in het bedrijf heel vlot en organisch verloopt.

Voor die vlotte integratie hebben we een on-boarding traject ontwikkeld.  Naast een intensieve opleiding over ons product, wordt elke starter ook persoonlijk begeleid door een senior consultant. Met deze personal coaching werken we aan hun klantgerichtheid – noem het ‘management by example’. De senior consultant staat altijd klaar om al hun inhoudelijke vragen te beantwoorden en zo leren ze op 1 jaar ongelooflijk veel.”

Topstarters bij Inventive Designers

“Door die intensieve begeleiding hebben ze een groot absorptievermogen nodig. We zoeken altijd mensen die er van nature 100% voor gaan. Wij nemen als bedrijf geen genoegen met waar we vandaag staan, maar denken altijd aan de volgende stap. Deze attitude van pro-activiteit en het altijd willen nemen van de next mile, zijn kenmerkend voor iedereen die hier werkt.

Door die kenmerken en dankzij ons on-boarding traject, houden we de leercurve van nieuwe collega’s zo kort mogelijk. Al na 1 jaar kunnen de Topstarters zelfstandig aan de slag als prime contact. Dat lijkt snel, maar we krijgen daarover uitermate positieve feedback van klanten. Een bepaalde klant kon het bijvoorbeeld niet geloven dat Timothy , één van de Topstarters, na 1 jaar al zo’n extensieve kennis had van het product én zo’n betrouwbare service kon leveren. Of van Glenn, nog een topstarter, waren we zo onder de indruk dat hij na 1 jaar al teamlead werd.

Tim en Michael werken na 1 jaar autonoom op zéér complexe klantenprojecten met veel integraties en maatwerk. Atheesan  neemt al 2 jaar een groot stuk van het beheer en onderhoud van onze mobiele applicatie en digitale communicaties en facturatie voor zijn rekening voor een telecom marktleider. Jan heeft voor één van onze klanten onze communicatiesoftware volledig naar Amazon gemigreerd. Allemaal topresultaten van onze topstarters in een periode van slechts 1 jaar."

Hecht team

"Alle Topstarters bij Inventive Designers hebben één voor één een prachtig pad achter de rug én ongetwijfeld een uitdagende reis voor de boeg. Want na hun periode bij Planet Talent hebben ze er allemaal voor gekozen om bij ons aan de slag te blijven.”

“Je moet niet de grootste zijn om grootse dingen te doen.”

“De positieve werksfeer bij Inventive Designers heb ik nog op geen enkele andere job ervaren. Het is een bedrijf met ontzettend veel potentieel, dat blijft inzetten op de kwaliteit van hun service en het welbevinden van hun medewerkers. We krijgen een grote autonomie, maar toch vormen we een hecht team. Elke middag eten we met alle collega’s samen en achteraf wagen we ons aan een spelletje pool. Er is zelfs een heuse poolcompetitie!

Die platte structuur zorgt voor veel samenhorigheid. Personeelsvergaderingen worden steevast gevolgd door een ‘café connect’ en er worden ook vaak quiz- en gameavonden georganiseerd. Samen een pint pakken is natuurlijk plezant, maar samen hard werken is dat hier ook!”

The future is about people

"Het vertrouwen in de mensen is bij Inventive Designers heel groot, daarom is Planet Talent ook zo’n gewaardeerde partner. Want we delen eenzelfde visie: the future is about people. Die vlotte samenwerking wordt regelmatig bijgesteld door gesprekken met de coach. Zij zorgt voor de juiste DNA fit en volgt de ontwikkeling van de Topstarters op. Vooral op het vlak van soft skills zie je ze dankzij deze coaching echt evolueren. Ook het opleidingsaanbod is steeds bespreekbaar, onze Topstarters haalden bijvoorbeeld hun certificaat in ITIL en TEST Automation via Planet Talent. Voor ons is het zeer belangrijk dat onze partner intimicy op een even hoog niveau staat als onze customer intimicy. En in het geval van Planet Talent is dat alvast meer dan geslaagd!"

“Er is weinig verloop bij Inventive Designers, wat uniek is in de IT wereld.”

"Inventive designers is een klein bedrijf met een enorm groeipotentieel en unieke relatiewaarden. Samen met onze grote klanten kunnen we schitterende resultaten neerzetten. En daar mogen we best trots op zijn. Want ‘we do what we promise’ en nog véél meer."

Benieuwd naar wat de Topstarters er zelf van vinden?

Bekijk hier waarom Pauline en Glenn zo graag voor Inventive Designers werken.

Geloof jij ook in de meerwaarde van jong talent?

Laat een nieuwe wind waaien door uw instroomprocessen. Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Kom eens praten

Onze meerwaarde Geschreven door Planet Talent

Misschien wil je dit ook lezen