Frank van Dyckelaan 7b, 9140 Temse

Tel. 03 226 48 28

Email: info@planet-talent.com

Dubbelinterview: het verhaal van een topstarter in sales én zijn manager

3 minuten leesplezier
Geschreven door
Planet Talent

Stef, vertel eens over je vorige ervaringen met junior Sales Executives.

Stef: ‘In feite had Inventive Designers het opgegeven om met junior salesmensen te werken. Het werd nooit een succes. En dat is normaal: we verkopen een erg complex softwareproduct met een lange verkoopcyclus. Daarnaast is onze organisatie niet opgebouwd rond coaching en ontwikkeling. Dus hadden we de neiging om ervaren verkopers aan te werven, met een sterk netwerk, die onmiddellijk winstgevend zijn. Een junior, laat staan een schoolverlater, paste niet in dat plaatje.’

interview.jpg


Wat deed je van gedacht veranderen?

Stef: ‘We werkten al samen met Planet Talent voor onze IT-profielen en daar boekten we uitmuntende resultaten. Die continuïteit zocht ik ook voor mijn salesteam. Vroeger lag de focus tijdens onze rekrutering te veel op omzet en cijfers – te weinig op persoonlijkheid en bedrijfscultuur. Het nam uren in beslag om ons DNA te beschrijven aan externe recruiters. Dankzij Planet Talent bespaar ik tijd, want ze kennen ons door en door.’

"Ik moet geen urenlange beschrijving van ons bedrijfs-DNA geven aan externe recruiters. Planet Talent kent ons door en door." - Stef

Joachim, wat overtuigde jou om voor Planet Talent te kiezen?

Joachim: ‘De eerste twee jaren bepalen de toekomst van je professionele carrière. Daarom wilde ik een vliegende start nemen. En bij Planet Talent voelde ik dat er niets mis kon gaan. Dankzij hun ervaring met schoolverlaters, hun persoonlijke aanpak en hun stevig klantenbestand.’

‘Mijn coach vond een omgeving die perfect voor me is: Inventive Designers. Ik weet dat ik nogal snel mijn mening geef, zelfs wanneer die niet wordt gevraagd. Dat kan een probleem vormen in grote, hiërarchische bedrijven. Maar hier wordt dat gewaardeerd en zelfs aangemoedigd.’

Stef, hoe veranderde Joachims komst jouw dagplanning?

Stef: ‘Eigenlijk zou ik liever méér tijd spenderen aan Joachims training. Maar er steken altijd wel nieuwe dringende zaken de kop op. Daar bewijst Planet Talent opnieuw zijn sterkte. Ze wisten dat we een ondernemende, proactieve teamspeler als Joachim nodig hadden. Hij zocht direct nieuwe mensen om mee te praten, meer dingen om bij te leren en meer taken om uit te voeren.’

Joachim: ‘Natuurlijk kon ik ook rekenen op de training en coaching van Planet Talent.’

Hoe ziet die training en coaching eruit?

Joachim: ‘Die is héél ruim. Ten eerste ging ik naar een bootcamp waar ik andere topstarters leerde kennen. Daarna werkte ik op het hoofdkwartier van Planet Talent samen met het volledige team. Tegelijkertijd volgde ik een zesdaagse salestraining. En die was heel praktijkgericht. Ik leerde er alles wat ik vandaag weet over sales. Zes weken lang sleutelde ik één dag per week aan mijn salespitch voor Inventive Designers.’

"Een zesdaagse praktijkgerichte training leerde me alles wat ik weet over sales." - Joachim

Stef: ‘Ik volgde ondertussen een inspirerende leiderschapstraining voor Sales Managers. Tijdens die workshops praatten we ook over de inhoud van Joachims training. Op die manier kwam mijn input bij hem terecht en vice versa. Los daarvan was het verhelderend om mijn saleservaringen te beoordelen vanuit theoretisch opzicht en in groepsdiscussies. Dankzij die aanpak was de training mijn tijd waard. Ook al volgde ik voorheen al verschillende salestrainingen.’

Joachim, hoe komen jouw vaardigheden van pas bij Inventive Designers?

Joachim: ‘Ik ben betrokken bij diverse sales- en marketingprojecten. Vandaag werk ik aan innovatieve leadgeneratie via growth hacking. Er is geen betere plaats om te beginnen, want dat is ook de start van ons salesproces. Ik leer veel bij over onze ideale klant.’

Stef: ‘Het was een weloverwogen keuze om Joachim ook bij onze marketing te betrekken. Stap voor stap verleggen we de focus van lead generation naar sales generation, van het definiëren van prospects naar het overhalen ervan.’

‘We werken nog maar enkele maanden samen en kijken nu al uit naar de volgende jaren.’

Kom eens praten

Onze meerwaarde Geschreven door Planet Talent

Misschien wil je dit ook lezen