15/12/2022

25 jaar Planet Talent

25 jaar Planet Talent. In die kwart eeuw is alles zo veranderd, en toch ook weer niet. Deze drie rode draden blijven hetzelfde: Leren, Fun en Connected.

geschreven door: Planet Talent
25 jaar Planet Talent
Deel blogpost:

25 jaar Planet Talent, lieve mensen. Zo lang bestaan we al. We zijn al een kwart eeuw oud”, vertelt Kristel Seymus, CEO en Founder van consultancybedrijf Planet Talent. Ter gelegenheid van deze mooie verjaardag sprak ze onderstaande woorden uit voor tal van consultants en alumni. We laten u even meegenieten.

 

Even stilstaan bij dat magische getal


Hoe lang is 25 jaar? Wie was er in 1997 al geboren? Wie was er in 1997 al aan een professioneel leven gestart? Sta mij toe een kort sfeerbeeld te scheppen van het jaar 1997.

 

  • Muzikaal scoren de Spicegirls, Mama’s jasje en 2Fabiola meerdere hits, Clouseau staat met Nobelprijs maanden in de hitlijsten en Marco Borsato breekt records met zijn album De waarheid.

 

  • Iedereen gaat naar Titanic kijken, niemand wil nog hamburgers eten door de dollekoeieziekte, Monica Lewinski wordt wereldberoemd omwille van een sigaar en de wereld rouwt om prinses Diana.

 

  • Op 15 september 1997 wordt google.com gelanceerd, het werkwoord googelen zou pas jaren later mainstream worden. Het internet was tot dan het exclusieve terrein van de nerds, maar hier kwam snel verandering in. Hoewel nog lang niet elk bedrijf een website had en lang niet elk huishouden toegang ertoe was het internet dé revelatie van die periode.


Dat jaar startte Planet Talent, nu precies 25 jaar geleden. In 1997 hadden we als pas opgestart bedrijf een website en een computer met internet. Maar om business te doen gebruikten we vooral de telefoon en de fax. We brachten dagelijks meer tijd door aan de gemeenschappelijke fax van het businesscenter dan aan de koffiemachine.

 

 

Drie rode draden in 25 jaar Planet Talent


Voor de consultants van toen waren websites en netwerken de AI en devops van vandaag.


In die 25 jaar tijd is er echter veel gewijzigd en niet alleen voor onze consultants. De technologische evolutie was en is gigantisch en heeft een enorme impact op de manier waarop we werken, business doen, leren, communiceren … Samengevat, op de manier waarop we leven.

 

  • Is het niet fantastisch om in onze sector te werken?
  • De technologische evoluties te volgen van op de eerste rij?
  • En een actieve bijdrage te leveren aan de uitrol ervan?


Dat alles heeft me altijd enorm geboeid.


In die 25 jaar Planet Talent is er inderdaad veel veranderd, maar hier wil ik het vooral hebben over de zaken die niet gewijzigd zijn. En dan denkt ik vooral aan onze drie rode draden.

 


1. Eerste rode draad in 25 jaar Planet Talent - LEREN


Van bij de start hadden wij een academyprogramma en meteen stelden we hierin de meer persoonlijke skills centraal. Dat heeft uiteraard alles te maken met onze eigen geschiedenis.


Mijn co-founder en ik hadden beiden het geluk om voor goede bedrijven te werken. Bedrijven die hun medewerkers waardeerden en erin investeerden.


We hadden ook het geluk goeie managers te hebben. Mensen die in ons geloofden, die we vertrouwden en van wie we veel leerden. We zagen de waarde ervan in voor onze eigen ontwikkeling en die waarde wilden wij zelf ook creëren in ons eigen ondernemersverhaal.


Tot op de dag van vandaag is dit de overtuiging van waaruit wij werken:

 


De werkplaats moet een plaats zijn waar mensen de beste versie van zichzelf worden.

 


2. Tweede rode draad in 25 jaar Planet Talent - FUN


Wie naar de foto’s kijkt zal denken dat het bij Planet Talent altijd feest is. En we geven het toe, we hebben inderdaad heel wat af gefeest. Heel veel plezier gehad onder de collega’s, op de werkvloer, tijdens meetings, trainingen en events.


Ik heb zoveel gelachen in die 25 jaar, echt heel veel. En met de jaren ben ik die fun ook meer en meer serieus gaan nemen, ben ik er het belang van gaan inzien.


Want als alles goed gaat is plezier heel gemakkelijk en natuurlijk. Maar als er iets tegenzit – en dat is uiteraard ook wel eens gebeurd in die 25 jaar Planet Talent - en je verliest het plezier, dan wordt problemen oplossen wel héél moeilijk.


Ook in de toekomst komt het erop aan om werken, leren en amuseren zoveel mogelijk te combineren.

 


Want wie succesvol wil zijn moet zich amuseren.

 


3. Derde rode draad in 25 jaar Planet Talent – CONNECTED zijn


Als je kijkt naar de foto’s, dan zie je bijna niemand alleen. Mensen samenbrengen, ook dat zit in ons DNA. Studenten, consultants, alumni, klanten, experten, hoe meer volk hoe liever.


In een wereld waar verandering de enige constante is kan je het niet meer alleen. Niet als bedrijf, professional, niet als ondernemer. Alles begint bij een goed team.

 


Connected zijn is één van onze waarden. Het verstevigen en doen groeien van onze community is onze company goal.

 

L85A9267


William, An, Jurgen, Tina, Fran, Pieter, Jolien, Petra, Laurien, Jelle en Stijn zijn een goed team met verschillende talenten, leeftijden, ervaringen en temperamenten. Allemaal hebben ze een groot hart voor Planet Talent en voor de consultants. Ik ben daar niet alleen enorm dankbaar voor, het geeft mij ook vertrouwen in de toekomst van dit bedrijf.

 

Ook in de volgende 25 jaar Planet Talent zullen leren, plezier en community de basisingrediënten van onze strategie zijn.

 


25 jaar succes dankzij jullie


“Laat mij afronden met ieder van jullie te bedanken voor jullie bijdrage aan het verhaal van 25 jaar Planet Talent. Ieder van jullie nodig ik harte uit om ook deel uit te maken van de toekomst van Planet Talent”, besluit Kristel met de glimlach.

 

L85A9346


 

Gerelateerde posts