27/01/2017

5 tips voor meer Fun @ Work

27 januari is International Fun @ Work Day. De ideale gelegenheid om een plezante activiteit te organiseren met je collega's! Maar één teambuilding is geen garantie voor een positieve sfeer op het werk. Daar moet je eigenlijk elke dag mee bezig zijn.

geschreven door: Planet Talent
5 tips voor meer Fun at Work
Deel blogpost:

Het is belangrijk dat je job iets is waar je naar uitkijkt, in plaats van iets dat je moet doen. Met deze tips in het achterhoofd, maak jij in no time meer plaats voor fun @ work.

 

1. Het zit in de kleine dingen

 

Geniet van de kleine leuke tradities die je hebt opgebouwd met je collega's. Dat kan gaan van elkaar een hand geven bij het binnenkomen tot elke dag om 16u samen een cola light drinken. Grijp bij deze gelegenheden de kans om het even niet over het werk te hebben. In plaats van frustraties te ventileren, kan je eens vragen naar de weekendplannen of naar wie hun favoriet is in een bepaald quizprogramma. Alleen fun onderwerpen zijn toegelaten!

 

 

2. Teamwork = dreamwork

 

Werk blijft werk natuurlijk, op het einde van de dag moet je nog altijd je resultaten behalen. Maar besef dat je niet per se productiever bent als je een hele dag alleen achter je computer blijft zitten. Vraag een collega om feedback of brainstorm samen over een project dat je normaal alleen zou doen. Een tweede paar ogen geeft vaak andere inzichten. En als je interesse toont in elkaars werk, haal je er ook meer voldoening uit.

 

 

3. Creëer een inspirerende werkomgeving

 

Het uitzicht kan je niet veranderen en waarschijnlijk mag je de grijze muren niet in het roze zetten. Maar je eigen bureau kan je wél de fun factor geven. Het is bewezen dat planten op kantoor een positieve invloed hebben op de kwaliteit van de lucht en op het stressniveau van jou en je collega's. Doe iedereen op kantoor dus een plezier en zet een klein plantje naast je computer. Gelukkig zijn cactussen weer helemaal hip en moet je er zelfs niet aan denken om ze op tijd water te geven.

 

Nog een suggestie: hou kaartjes, dankberichtjes en emails van klanten of collega's die je een goed gevoel gaven bij. Druk ze af en hang ze op een prikbord dicht bij je bureau.

 

Hebben jullie flexidesks op het werk en kan je dus moeilijk overal planten beginnen zetten? Geen probleem! Geef de achtergrond van je computer een facelift. Wissel het standaard bedrijfslogo in voor een inspirerende quote of een grappige afbeelding. Zo start je elke dag met een lach op je gezicht.

 

 

4. Get up and boogie

 

Zitten is het nieuwe roken. Neem zelfs (eigenlijk vooral) op de drukste dagen tijd om tussendoor even je benen te strekken. Het maakt je hoofd leeg en geeft je weer energie voor je volgende taak. Want 5 minuutjes wandelen doet wonderen voor je creativiteit en probleemoplossend vermogen.

 

 

5. Stoefen mag

 

Ben je al maanden bezig met een project en is het eindelijk af? Heb je die grote klant binnengehaald? Of ben je er simpelweg in geslaagd om je to do lijstje sneller af te maken dan gedacht? Wees er trots op! Appreciatie krijgen, doet wonderen voor je gemoed.

 

En het omgekeerde geldt nog meer. Wees niet jaloers als een collega succesvol is, maar waardeer zijn/haar inzet. Het succes van jou en je collega's is goed voor de sfeer én goed voor het bedrijf. Dus waarom zou je er niet over stoefen?

 

 

Fun @ Work

 

Ergens graag werken, is nog geen garantie voor 100% plezierige dagen. Maar als je je bewust bent van de manier van werken en je deadlines en verantwoordelijkheden niet uit het oog verliest, is alle fun die je in je werkdag kan implementeren een aangename manier om je engagement én je productiviteit te verhogen.

Gerelateerde posts