07/04/2021

“Veel van onze anciens zijn via Planet Talent binnengekomen”

Frederic De Schepper is Country Manager Account Services bij HPE. Waarom kiest hij al jaren voor Planet Talent en wat vindt hij van de Topstarters die bij hem actief zijn?

geschreven door: Planet Talent
Frederic De Schepper Country Manager Account Services bij HPE
Deel blogpost:

De uitdaging: bedrijven ontzorgen op het vlak van IT-infrastructuur

Frederic De Schepper staat als Country Manager Account Services aan het hoofd van de afdeling HPE Pointnext Services. Die biedt professionele klanten strategisch advies en operationele ondersteuning op het vlak van IT-infrastructuur. 

De Account Delivery Managers van HPE helpen bedrijven om de huidige technologietrends bij te benen, de onlineactiviteiten te stroomlijnen, het personeel te ontzorgen en de IT-beveiliging scherp te stellen

De vraag: starters voor een operationele of een adviserende rol

Wij zoeken voortdurend jong IT-talent voor verschillende interessante rollen”, vertelt Frederic. Enerzijds heb je de dienst Operational Services: dat is het team dat zich toelegt op de operationele ondersteuningDat gaat dan bijvoorbeeld over het verbeteren van de uptime, het onderhoud van het datacenter en het monitoren van de infrastructuur.

Daarnaast heb je de dienst Advisory and Professional Services. Dat zijn onze consultants die de klanten adviseren bij hun digitale transformatie en die verandering zo goed mogelijk implementeren, begeleiden en opvolgen.

 

De moeilijkheidIT-talent met een breed profiel aantrekken

Frederic: “Vroeger trok onze sector vooral traditionele, technisch geschoolde profielen aan die geselecteerd werden op basis van hun productkennis. Maar door de jaren heen is onze nood breder geworden. Terwijl we vroeger misschien eerder een technicus zochten voor onderhoudswerken, zoeken we nu consultants en architecten die ook overweg kunnen met een whiteboard.

"We zoeken teamleden met een ruime blik, die snel aansluiting vinden bij onze klanten. Ze moeten niet alleen technisch sterk zijn, maar ook over de juiste vaardigheden beschikken om klantenrelaties te onderhouden.”

 

Planet Talent: slimme screening op mentaliteit en soft skills

De meerwaarde van Planet Talent? Dat is onder twijfel hun aandacht voor soft skills bij het selecteren van de juiste profielen, vindt Frederic: “Zij zetten enorm in op de mentaliteit van de starter, in plaats van zich blind te staren op technische vaardigheden.

Ze selecteren die mensen die snel kunnen leren en die een klik hebben met onze bedrijfscultuur. Dat is voor ons echt essentieelBovendien is Planet Talent is een heel menselijk bedrijf. Kristel kent HPE door en door. We werken intussen al meer dan vijftien jaar met haar samen.

 

De meerwaarde van Planet Talent? Dat is ongetwijfeld hun aandacht voor soft skills en mentaliteit

 

Het resultaat: 100% een match én een hoge retentie

Frederic: “Planet Talent selecteert voor ons de juiste profielen en wijst hen ook een coach toe die hen op regelmatige tijdstippen opvolgt. Die formule werkt, want we boeken altijd goede resultaten met onze starters. De kandidaten die ze voor ons vinden zijn qua cultuur en mindset altijd 100% een match.”

Ook de langdurige begeleiding, zowel bij Planet Talent als binnen HPE zelf, werpt zijn vruchten af, vindt Frederic: “Wanneer ze afstuderen, weten veel starters nog niet wat ze willen. Het feit dat ze niet meteen vastgepind worden op een bepaalde rol spreekt hen wel aan.

Ze krijgen de kans om te reflecteren, te evalueren en bij te sturen. Zo houd je op het einde van de rit de meest gemotiveerde mensen over die bij ons echt op hun plaats zitten. Veel van de HPE- ‘anciens’ zijn ooit via Planet Talent bij ons terechtgekomen. We hebben dan ook een hoge startersretentie binnen HPE. De meeste mensen die hier beginnen, blijven hier ook.”

 

De kandidaten van Planet Talent zijn qua cultuur en mindset altijd een perfecte match

 

Brede profielen die kunnen doorstromen naar diverse rollen 

Op basis van hun sterktes en voorkeuren, komen de starters bij HPE in diverse rollen terechtWe hebben Vera, bijvoorbeeld, die Account Delivery Manager is. Zij houdt reviewmeetings met de klant om te kijken waar ze de infrastructuur nog kunnen verbeteren. Jordi is Project Manager.

Hij werkt bij een klant die in het begin nog erg traditioneel werkte met systemen als Lotus Notes en nu de omschakeling gaat maken naar een volledig online werkomgeving. Timothy is net gestart als Cloud Consultant en Laura is aan de slag als Consultant. Zij helpt mee technische oplossingen uitdenken.

Momenteel bouwt ze een online portaal op basis van SharePoint om verschillende teams goed te laten samenwerken. Jan is ook een Consultant. Hij houdt zich bezig met virtualisatie en storage. Concreet werkt hij momenteel aan het ontdubbelen van de infrastructuur van een grote overheidsinstelling. ”

 

De starters: een pool van jong digitaal talent vol jeugdig enthousiasme

Frederic: “Dankzij Planet Talent beschikken we over een talentpool voor heel HPE. Bovendien zorgen de jonge starters voor een frisse blik en een nieuwe boost aan creativiteit binnen het bedrijf."

"Het is leuk om te zien hoe enthousiast ze reageren op een nieuw initiatief en hoe snel ze iets op poten kunnen zetten. Ze houden onze organisatie scherp. De samenwerking met Planet Talent is dus een win-win voor iedereen.” 

Gerelateerde posts