13/12/2022

Business analist opleiding

Op zoek naar een business analist opleiding met impact? Waarmee je je eerste werkdag al meteen met een voorsprong begint? Eén adres: Planet Talent.

geschreven door: Planet Talent
Op zoek naar een business analist opleiding met impact? Planet Talent.
Deel blogpost:

Weet je wat een professionele business analist doet? Die maakt de brug tussen business en IT. Bij Planet Talent vind je een unieke business analist opleiding waarin je leert hoe je die brug tot in de perfectie bouwt. Hieronder lees je er alles over.

 

Ben jij wie we zoeken voor onze business analist opleiding?

 

 • Ben je afgestudeerd als bachelor of master in de economische wetenschappen, ingenieur, jurist, bedrijfskunde, informatica… En ben je op zoek naar een uitdagende eerste baan? En niet 'zomaar' een eerste baan, maar wel meteen een springplank naar een boeiende en succesvolle carrière?

 • Heb je een gezonde interesse in informatietechnologie (IT)? Waarmee we bedoelen dat je ten minste wéét hoe je de gangbare Microsoft Office-toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher gebruikt?

 • Beschik je over uitmuntende communicatieve vaardigheden, een analytisch denkvermogen en het talent om technische concepten begrijpelijk en vol enthousiasme aan anderen uit te leggen?

 • En ben je ten slotte gemotiveerd om alles uit jou te halen wat er in je zit, de leuze ‘Plus est en vous’ in gedachten?

 

In dat geval kom jij in aanmerking om te starten met de business analist opleiding van Planet Talent.

 

Onze business analist opleiding focust vooral op jouw soft skills

 

Als je weet wat een business analist doet, dan besef je ook dat je een heel belangrijke rol speelt. Jij bent immers de persoon die op zoek gaat naar bruikbare oplossingen op het digitale vlak én dus verantwoordelijk voor het welslagen van digitaliseringsprojecten.

 

De wereld van het werk verandert snel en organisaties worden steeds complexer en dynamischer. Bedrijven zijn niet langer tevreden met overleven. Ze willen groeien en concurrerend blijven, maar moeten zich daarvoor:

 

 • voortdurend aanpassen aan veranderingen in de markt,
 • een cultuur van voortdurende verbetering aannemen,
 • systemen ontwikkelen waarmee de organisatie snel op veranderingen kan reageren,
 • én de juiste mensen aantrekken.

 

Onder die juiste mensen rekenen we flexibele en succesvolle business analisten die leergierig zijn, gemotiveerd zijn en blijven doorzetten, assertief en toch klantgericht communiceren, uitblinken in teamwork en samenwerking… Je mag deze soft skills en attitudes beschouwen als de belangrijkste business analist competenties.

 

Niet zozeer wat je doet is belangrijk, wel de manier waarop je het doet.

 

 

Intensief opleidingsprogramma + interessante job als consultant

 

Planet Talent biedt jou als startende consultant een intensief en gevarieerd opleidingsprogramma aan die per jaar 150 uur van je tijd in beslag neemt. Denk aan klassieke trainingen rond organisatie en communicatie, maar ook aan sportprogramma’s, events, feestjes, inspirerende sprekers en avontuurlijke bootcamps waar je niet alleen je grenzen leert te verleggen, maar ook een netwerk van gelijkgestemden voor het leven opbouwt.

 

We mikken op je versnelde persoonlijke groei en coachen je intensief op mentaal, sociaal, emotioneel én fysiek vlak.

 

Intussen draai je als Planet Talent consultant actief en gemotiveerd mee in internationale bedrijven, innovatieve kmo’s en scale-ups, en verdien je een mooi business analist salaris. Wat je bij ons leert pas je meteen toe in je werksituatie en dat is dé manier om alle opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen en te valoriseren.

 

Het bedrijf waar je aan de slag bent houden we voortdurend op de hoogte van wat je hebt geleerd. We delen onze kennis met hen en organiseren feedbackmomenten.

 

Ook technische onderwerpen aan bod in onze opleiding

 

Onze uitgebreide business analist opleiding besteedt uiteraard ook aandacht aan specifieke kennis nodig om de digitaliseringsprojecten succesvol uit te voeren. Hieronder vind je enkele technieken kort opgelijst.

 

 • BPMN is een formele notatie voor het beschrijven van processen. Het visualiseert iedere actie, stroom of gedrag van een proces.
 • UML is een modelmatige taal om objectgeoriënteerde analyses en ontwerpen voor een informatiesysteem te maken.
 • SQL is een standaardtaal in relationele databases.
 • SCRUM is een flexibele manier om softwareproducten te maken. Samen met je team lever je in korte sprints van een tot vier weken pakketjes software op die voortbouwen op het vorige.

 

Laat je niet afschrikken door de technische namen. Iedereen die over een beetje verstand beschikt krijgt ze probleemloos onder de knie. We leren je ze allemaal stap voor stap kennen.

 

Wist je dat de helft van onze consultants masters economie zijn en geen IT’ers?

 

Als master economie heb je een goede kennis van werk- en bedrijfsprocessen en oneindig veel mogelijkheden op het professionele vlak. Maar door de hard en soft skills die je nu al hebt nog te versterken vind je een job die echt bij je past, je energie geeft en je gelukkig maakt. Ook het business analist salaris is mooi meegenomen.

 

Welke andere business analist opleidingen bestaan er?

 

Uiteraard bestaan er nog andere business analist opleidingen. Een goede business analist is immers razend interessant voor bedrijven omdat die het verschil kan maken tussen positieve en negatieve resultaten.

 

We sommen een aantal opleidingen op.

 

Immens verschil met business analist opleiding van Planet Talent

 

We kunnen je verzekeren dat het verschil met onze business analist opleiding groot is. Want in onze opleiding focussen we vooral op het versterken van je soft en people skills omdat je die nodig hebt om werkelijk succesvol te zijn in je job.

 

Als business analist heb je een van de belangrijkste rollen binnen de IT-afdeling. Wil je een succesvolle business analist worden, dan moet je:

 • zowel de technische als zakelijke complexe vraagstukken begrijpen en die vertalen naar een gemeenschappelijke taal,
 • nauw samenwerken met een projectteam en de business analisten van andere afdelingen zoals marketing, verkoop en financiën,
 • de verzamelde informatie én de oplossingen kunnen communiceren naar de rest van de organisatie op zo’n manier dat je de neuzen in dezelfde richting krijgt.

 

Je merkt het, de rol van een business analist gaat zoveel verder dan alleen maar documentatie schrijven of modellen en diagrammen maken.

 

Goede communicatie leidt tot goede resultaten, een snel begrip tot snelle uitkomsten.

 

 

Voordelen van onze aanpak in onze business analist opleiding?

 

Ga zitten, want er zijn er veel. Onze business analist opleiding biedt je niet alleen een springplank naar een boeiende, uitdagende job maar ook naar duurzaam succes.

 

 • Bij ons krijg je de mogelijkheid om je eigen leerproces en je hele verdere carrière zelf te sturen.
 • We bieden je een duurzaam professioneel en persoonlijk groeitraject van minstens twee jaar en graag zelfs nog langer.
 • Een periode van vijf jaar beschouwen we als ideaal. In dat geval kan je zelfs meerdere opdrachten uitvoeren bij verschillende bedrijven en op die manier een echt groeiproces doormaken. Je verlaat onze opleiding pas als je er écht klaar voor bent.
 • In onze business analist opleiding ben je zeker van een eerste interessante job die een tijd duurt, waarin je heel veel leert, veel interessante mensen leert kennen en het fundament legt voor een succesvolle en happy carrière.

 

 

Wist je dat meer dan 50% van onze consultants in het derde jaar vast in dienst gaat bij het bedrijf waar hij of zij met een opdracht gestart is? De andere helft kiest ervoor om slim te navigeren naar een nieuwe opdracht binnen Planet Talent.

 

 

Is de kans groot dat je je nu kandidaat stelt voor onze opleiding?

 

Zin om je carrière een succesvolle lancering te geven én impact te maken vanaf dag één?

 

Ontdek dan nu onze vacatures in IT development, IT infrastructure en in business & technology. Je bent in ieder geval verzekerd van boeiende projecten, persoonlijke begeleiding, een ruim opleidingsaanbod en een bruisende community.

 

Solliciteer nu!

Gerelateerde posts