11/03/2021

Het verhaal van consultant Glenn, Storage Engineer bij Atos

Wat is dat nu eigenlijk, een carrière starten als consultant bij Planet Talent? Dat vertelt Glenn, consultant in storage engineering. Lees verder

geschreven door: Planet Talent
Glenn Roex storage engineer bij Atos
Deel blogpost:

Storage Engineer bij Atos

 

Ik heb Toegepaste Informatica gestudeerd met als specialisatie Systeem- en Netwerkbeheer. Toen Planet Talent me contacteerdehebben we samen bekeken wat mijn doelen en ambities waren, en ben ik na een uitgebreide screening gestart als Storage Engineer bij Atos, wat betekent dat ik insta voor het beheer van de opslagruimte van het datacenter. Ik bepaal welke gegevens waar worden opgeslagen. Ik waak ook over de prestaties zodat er geen servers of websites vastlopen.

 

Leren tonen wat je waard bent

 

Terwijl ik bij Atos mijn eerste professionele ervaring opdeed, leidde Planet Talent me verder op met webinars, bootcamps, opleidingen, trainingen en coaching.

 

Zo leerde ik bijvoorbeeld dat je beter niet te veel focust op dingen waarop je geen invloed op hebt. Die energie kun je nuttiger voor iets anders gebruiken. En de laatste sessie Stand Uto Stand Out ging erover dat je jezelf moet verkopen, ook binnen het bedrijf. Je moet medewerkers en bazen laten zien wat je kunt.

 

 

Samen met Planet Talent hebben we mijn doelen en ambities in kaart gebracht

 

Een veilige omgeving om in te groeien

 

Het leuke aan een carrière bij Planet Talent is weten dat je een vangnet hebt. Zit je vast? Dan heb je altijd wel iemand bij wie je terecht kunt, zoals je persoonlijke coach of de andere consultants van Planet Talent. Zo krijg je een veilige omgeving om in te groeien.

 

Dat maakt het iets minder intimiderend om het bedrijfsleven binnen te komen. Het is als leren fietsen met zijwieltjes. Ja, je wordt losgelaten. En ja, je moet zélf trappen. Maar er wordt over gewaakt dat je niet op je gezicht gaat 

 

 

Planet Talent leerde me denken als een professional

 

Wat ze je niet leren op school 

 

Ik heb bij de start van mijn carrière vooral hard gewerkt aan mijn timemanagement. Vroeger was mijn planning min of meer chaotisch. Ik verloor de tijd wel eens uit het oog en ik had moeite met het stellen van prioriteiten.

 

Nu gebruik ik heel intensief de functionaliteiten van mijn Outlook-agenda. Ik blokkeer vaste momenten voor bepaalde taken. Zo heb ik een beter zicht op de dag die me wacht.  

 

 

Dankzij de opleidingen en de gesprekken met mijn coach durf ik nu wél vragen te stellen.

 

Een tweede werkpunt voor mij was communicatie. Ik heb wel een vlotte babbel, maar ik wachtte heel lang met vragen te stellen. Ik nam altijd een afwachtende houding aan. Dankzij de opleidingen en de gesprekken met mijn coach durf ik nu wél vragen te stellen.

 

Dat is ook gewoon veel makkelijker: ofwel krijg je meteen antwoord, ofwel weet je wanneer je een antwoord krijgt. Het is niet nodig om te blijven wachten of piekeren.  

 

Ik heb echt veel dingen van Planet Talent geleerd waarvan ik dacht: waarom hebben we dat niet op school gezien? Neem nu het boek The Habits of Highly Effective People van Stephen Covey: dat zou een must moeten zijn voor elke student.  

 

Glenn 1

 

Rustig groeien naar een leidinggevende functie

 

Ik geloof wel dat ik het in me heb om door te groeien naar een leidinggevende functie. Tenminste, dat is wat ik graag zou doenIk heb als jobstudent al eens leidinggegeven aan twintig mensen. Dat bedrijf heeft me zes keer op rij teruggevraagd, dus ik denk wel dat ze tevreden waren.

 

Die ervaring ialvast mooi meegenomen. Maar ik zet geen deadline op dat doorgroeien. Dat gebeurt wanneer ik er klaar voor ben en wanneer ik de juiste vaardigheden heb opgedaan.  

 

Respect tussen de generaties

 

Het klikt goed met de collegas van AtosDaar was ik wel wat bang voor, want zij hebben een pak meer ervaring dan ik. Maar het respect dat ik heb gekregen was verrassend. Ik heb van verschillende kameraden en ex-studenten vernomen dat dat niet evident is.

 

Elders worden schoolverlaters blijkbaar aangesproken met zinnen als Kom studentje, we zullen je eens laten zien hoe het moet.” Maar hier vragen ze je mening en maken ze duidelijk dat ze daar open voor staan. Dat respect tussen de generaties is van onschatbare waarde. Het geeft je veel meer zin om je te smijten in je job en je team in vertrouwen te nemen. 

 

Planet Talent maakt van studenten professionals

 

En dat respect heb ik te danken aan Planet Talent. Ik werd meteen aanvaard omdat ik me professioneel gedroeg, en dat hebben zij me geleerd. De manier waarop je denkt als student werkt gewoon niet in een professionele omgeving. Je denkt al snel: dat is toch simpel? We doen gewoon x. In de realiteit is het leven niet zwart-wit, maar genuanceerd en complex. En dat leer je niet op school. Planet Talent begeleidt je in de transitie van denken als een student naar denken als een professional. 

 

 

Planet Talent begeleidt je in de transitie van denken als een student naar denken als een professional.

 

Durf de stap te zetten 

 

Ik ben oprecht heel tevreden dat ik Planet Talent ben tegengekomen. Ik zie weinig bedrijven waar zveel steun wordt gegeven. En als ze het al doen, is het niveau niet vergelijkbaar met dat van Planet Talent.

 

Of ik nog advies heb voor andere starters? Durf een stap in het onzekere te zetten. We zijn tot veel meer in staat dan we zelf denken. Kort gezegd: je kunt het. 

Gerelateerde posts