03/10/2017

All inclusive: ons groeiplatform leert, investeert en engageert!

We zochten een flexibele en attractieve tool waarmee we deze ontwikkeling van onze consultants op een meetbare manier konden opvolgen... en vonden die in onze samenwerking met Gentse startup Intuo.

geschreven door: Planet Talent
All inclusive: ons groeiplatform
Deel blogpost:

Want een echte Planet Talent consultant denkt niet 'ik kan dat niet', maar weet 'ik kan dat NOG niet'. Dat is de growth mindset die inherent verbonden is aan hun persoonlijke ontwikkeling.

 

 

Enter het groeiplatform!

 

Persoonlijke groei voor onze consultants faciliteren, daar is het ons om te doen

Onze opleidingen en begeleiding streven naar het verwerven van kennis, skills en attitudes. Maar daar stopt het niet: we willen het effect van onze opleidingen maximaliseren en voor een blijvende impact zorgen. Deze ambities passen perfect in de missie die Intuo uitdraagt en daardoor is elk onderdeel van het groeiplatform doordrongen van de growth mindset.

 

Het groeiplatform bestaat uit drie componenten: perform - learn - engage. Het learn gedeelte biedt een bibliotheek vol online trainingen waarmee de Planet Talent consultant zijn/haar hard- en softskills verder kan ontwikkelen. Dankzij het perform gedeelte werd de persoonlijke coaching naar een hoger niveau getild. Terwijl we met het engage gedeelte dan weer continu naar de algemene moraal en inzet peilen.

 

 

Anyplace, Anywhere, Anytime

 

One size doesn't fit all. Iedereen leert op zijn eigen manier, eigen tempo en eigen niveau. Daarom zijn al onze trainingen beschikbaar om te volgen waar en wanneer je wil. Wie bijvoorbeeld aan zijn timemanagement wil sleutelen, moet niet wachten tot daar een klassieke klassikale opleiding voor gegeven wordt, maar vindt direct nuttige informatie en praktische tips in een online training. Onze learning community manager gaat steeds op zoek naar de meest effectieve leermethode en stemt de opleidingen hierop af.  Hiervoor werken we samen met verschillende partners die elk hun eigen expertise naar voor brengen.

 

Het groeiplatform ondersteunt een duurzaam en waardevol leerproces, maar de verantwoordelijkheid om te leren ligt bij de consultant zelf. Geen verplichte trainingen, maar wel een persoonlijk groeipad waarin gefocust wordt op wat jij op dat moment nodig hebt. Wie zijn ontwikkeling in eigen handen neemt, zal zien hoe snel het resultaat oplevert. Deze groei komt dan ook steeds aan bod tijdens de maandelijkse coaching sessies.

 

 

Groeiplatform = groeiversneller

 

Dankzij het groeiplatform kunnen we de persoonlijke coaching beter stroomlijnen. Tijdens elke check-in worden doelen gesteld en opgevolgd, is de geschiedenis van voorgaande gesprekken gemakkelijk terug te vinden en beschikken we over realtime data die hun ambitie en tevredenheid representeren. Ieders' leerdoelen worden vertaald naar de individuele jobsetting. Op deze manier investeren we op een schaalbare manier in de groei van elke consultant, maar kunnen we het toch persoonlijk houden. Zo halen we samen het maximum uit hun potentieel.

 

Natuurlijk moeten onze consultants niet op hun maandelijkse check-in wachten om iets te bespreken met hun coach. Door gebruik te maken van de praise- en feedbackmodule kan iedereen instant feedback aanvragen en/of complimentjes geven. Het resultaat? Sterk werk, een verhoogde productiviteit en contente medewerkers. Van return on investment gesproken.

 

 

It takes two to Tango

 

Niet alleen op het groeiplatform stimuleren we kennis delen. Ook op onze offline events is dit steeds de rode draad. Zo zet Planet Talent elke maand de deuren open voor een labcafé: op deze avonden delen zowel onze consultants als externe professionals hun ervaringen. Die expertise wordt nadien ook beschikbaar gemaakt op het groeiplatform zodat iedereen die wil bijleren, kan bijleren. Deze open leercultuur is echt ons stokpaardje.

 

De succesvolle samenwerking met Intuo heeft er voor gezorgd dat het platform baadt in onze 'gedreven maar gezellige' bedrijfscultuur. De enthousiaste groep startende consultants zijn nu nog leergieriger en nog meer geëngageerd. En dat stimuleert ons dan weer om te blijven investeren in hun groei. Win-win!

 

Download hier de case study van Intuo.

 

groeiplatform

Gerelateerde posts