02/03/2017

Inventive Designers en Planet Talent delen dezelfde visie

Jim werkt nu 2 jaar voor Inventive Designers, een sterk groeiend bedrijf met het oog op internationale expansie. In die tijd leerde hij Planet Talent kennen als vast rekruteringskanaal én als strategi

geschreven door: Planet Talent
Jim van Inventive Designers met topstarters van Planet Talent
Deel blogpost:

Inventive Designers ontwerpt en implementeert multichannel customer communications software en helpt zo organisaties beter te communiceren met hun klanten. Zo werken ze bijvoorbeeld samen met een aantal Belgische grootbanken. Inventive Designers ontwikkelde voor hen een centraal platform voor alle digitale communicatie.

Als CEO waakt Jim dagelijks over de customer intimicy van het bedrijf en brengt hij deze boodschap ook over naar de klanten. Want inmiddels is customer communication de nieuwe key driver voor customer satisfaction. "Dat geldt voor ons product maar ook voor onze eigen service.”


 

Planet Talent heeft oog voor talent en levert kandidaten met een perfecte DNA fit.

 

In zijn team van product consultants zitten ook enkele Planet Talent consultants. “Zij zijn het uithangbord van onze organisatie, ze moeten een succesvol eindresultaat garanderen. Doordat Planet Talent oog heeft voor hun potentieel en steeds consultants levert met een perfecte DNA fit, kan ik deze mensen 100% vertrouwen.”

 

“Dat potentieel meet Planet Talent onder andere door de correcte analyse van de PXT test die ze bij iedereen afnemen. Uit deze test blijkt onder andere of de kandidaat dezelfde relatiewaarden als Inventive Designers meedraagt. Wij streven er elke dag naar om ons gepassioneerd, geloofwaardig, doelgericht en inspirerend in te zetten voor de klant.

 

Of iemand deze kwaliteiten heeft, haal je niet altijd uit een interview. Daarom vraag ik die PXT test ook systematisch aan voor nieuwe senior profielen.”

 

Practice what you preach

“Doordat wij allemaal dezelfde waarden delen en hetzelfde doel voor ogen hebben, zijn we een hechte groep collega’s geworden. Als een Planet Talent consultant bij ons begint, komt hij of zij dus terecht in een gedreven team waardoor de integratie in het bedrijf heel vlot en organisch verloopt.

 

Voor die vlotte integratie hebben we een onboardingtraject ontwikkeld.  Naast een intensieve opleiding over ons product, wordt elke startende Planet Talent consultant ook persoonlijk begeleid door een senior consultant. Met deze personal coaching werken we aan hun klantgerichtheid – noem het ‘management by example’. De senior consultant staat altijd klaar om al hun inhoudelijke vragen te beantwoorden en zo leren ze op 1 jaar ongelooflijk veel.”

 

Planet Talent consultants bij Inventive Designers

“Door die intensieve begeleiding hebben ze een groot absorptievermogen nodig. We zoeken altijd mensen die er van nature 100% voor gaan. Wij nemen als bedrijf geen genoegen met waar we vandaag staan, maar denken altijd aan de volgende stap. Deze attitude van pro-activiteit en het altijd willen nemen van de next mile, zijn kenmerkend voor iedereen die hier werkt.

 

 

We waren zo onder de indruk van een Planet Talent consultant dat hij na 1 jaar al teamlead werd.

 

Door die kenmerken en dankzij ons onboardingtraject, houden we de leercurve van nieuwe collega’s zo kort mogelijk. Al na 1 jaar kunnen de Planet Talent consultants zelfstandig aan de slag als prime contact. Dat lijkt snel, maar we krijgen daarover uitermate positieve feedback van klanten. Een bepaalde klant kon het bijvoorbeeld niet geloven dat Timothy , één van de Planet Talent consultants, na 1 jaar al zo’n extensieve kennis had van het product én zo’n betrouwbare service kon leveren. Of van Glenn, consultant van Planet Talent, waren we zo onder de indruk dat hij na 1 jaar al teamlead werd.

 

Consultants Tim en Michael werken na 1 jaar autonoom op zéér complexe klantenprojecten met veel integraties en maatwerk. Atheesan neemt al 2 jaar een groot stuk van het beheer en onderhoud van onze mobiele applicatie en digitale communicaties en facturatie voor zijn rekening voor een telecom marktleider. Jan heeft voor één van onze klanten onze communicatiesoftware volledig naar Amazon gemigreerd. Allemaal topresultaten van onze consultants in een periode van slechts 1 jaar."

 

Hecht team

"Alle Planet Talent consultants bij Inventive Designers hebben één voor één een prachtig pad achter de rug én ongetwijfeld een uitdagende reis voor de boeg. Want na hun periode bij Planet Talent hebben ze er allemaal voor gekozen om bij ons aan de slag te blijven.”

 

 

Alle consultants van Planet Talent doorlopen een prachtig carrièrepad.

 

 

“De positieve werksfeer bij Inventive Designers heb ik nog op geen enkele andere job ervaren. Het is een bedrijf met ontzettend veel potentieel, dat blijft inzetten op de kwaliteit van hun service en het welbevinden van hun medewerkers.

 

We krijgen een grote autonomie, maar toch vormen we een hecht team. Elke middag eten we met alle collega’s samen en achteraf wagen we ons aan een spelletje pool. Er is zelfs een heuse poolcompetitie!

 

Die platte structuur zorgt voor veel samenhorigheid. Personeelsvergaderingen worden steevast gevolgd door een ‘café connect’ en er worden ook vaak quiz- en gameavonden georganiseerd. Samen een pint pakken is natuurlijk plezant, maar samen hard werken is dat hier ook!”

 

The future is about people

"Het vertrouwen in de mensen is bij Inventive Designers heel groot, daarom is Planet Talent ook zo’n gewaardeerde partner. Want we delen eenzelfde visie: the future is about people. Die vlotte samenwerking wordt regelmatig bijgesteld door gesprekken met de coach. Zij zorgt voor de juiste DNA fit en volgt de ontwikkeling van de consultants op.

 

Vooral op het vlak van soft skills zie je ze dankzij deze coaching echt evolueren. Ook het opleidingsaanbod is steeds bespreekbaar, onze eigen consultants haalden bijvoorbeeld hun certificaat in ITIL en TEST Automation via Planet Talent. Voor ons is het zeer belangrijk dat onze partner intimicy op een even hoog niveau staat als onze customer intimicy. En in het geval van Planet Talent is dat alvast meer dan geslaagd!"

 

 

Er is weinig verloop bij Inventive Designers, wat uniek is in de IT wereld.

 

 

"Inventive designers is een klein bedrijf met een enorm groeipotentieel en unieke relatiewaarden. Samen met onze grote klanten kunnen we schitterende resultaten neerzetten. En daar mogen we best trots op zijn. Want ‘we do what we promise’ en nog véél meer."

 

Geloof jij ook in de meerwaarde van talentvolle consultants?

Laat een nieuwe wind waaien door uw instroomprocessen. Lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Gerelateerde posts