20/02/2023

Mark Manson: van timmerman naar invloedrijk auteur

Wie is Mark Manson? Wat heeft hij met soft skills te maken? En waarom zijn zijn boeken waardevol voor elke professional? Lees het in deze blog.

geschreven door: Planet Talent
Mark Manson
Deel blogpost:

Wie is Mark Manson?


Mark Manson is een Amerikaanse auteur, blogger en ondernemer. Hij is vooral bekend om zijn bestverkochte zelfhulpboek, The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life.


Manson kreeg voor het eerst bekendheid in 2008, toen zijn blog, vol met persoonlijk advies en observaties, de aandacht begon te trekken. Sindsdien heeft hij, naast zijn eerste boek nog twee boeken geschreven, Models: Attract Women Through Honesty en Everything Is F*cked: A Book About Hope.


Hij richtte ook verschillende bedrijven op, waaronder een kledingbedrijf, een adviesbureau en een nieuwe uitgeverij.

 

Blogger


Manson werd geboren in Austin, Texas in 1984. Hij studeerde filosofie en psychologie aan de Universiteit van Texas in Austin. Na zijn afstuderen verhuisde hij naar New York City, waar hij werkte als timmerman en dj. In 2008 begon hij met bloggen als een manier om zijn persoonlijke ontwikkeling en levensstijladvies te promoten.

 

Boeken


Zijn blog werd al snel populair en hij bracht in 2016 zijn eerste boek uit, The Subtle Art of Not Giving a F*ck, dat een bestseller werd. In datzelfde jaar bracht Manson zijn tweede boek uit, Models: Attract Women Through Honesty, dat zich richtte op de strategieën die hij gebruikte om succesvol te worden met vrouwen. Zijn derde boek, Everything Is F*cked: A Book About Hope, verscheen in 2019 en besprak geestelijke gezondheid en het cultiveren van hoop en veerkracht.

 

Publicaties, workshops en kledij


Manson's werk is gepubliceerd in media als Time, The New York Times, The Guardian en The Huffington Post. Hij is een veelgevraagd spreker op universiteiten en conferenties en heeft workshops gegeven over persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Hij is ook de oprichter en CEO van een kledingbedrijf, een adviesbureau en een nieuwe uitgeverij.


Zijn artikelen bieden nuttig advies over onderwerpen als zelfacceptatie, productiviteit, relaties en een beter leven leiden. Zijn schrijven is gebaseerd op een combinatie van onderzoek, anekdotes en persoonlijke ervaring, en wordt vaak gepresenteerd met een botheid en humor die het toegankelijk maken voor een breed publiek.


Hij richt zich vooral op het belang van zelfacceptatie, omdat hij gelooft dat het accepteren van onze gebreken de enige manier is om ze echt te verbeteren. Zijn werk heeft duizenden mensen over de hele wereld geholpen hun eigen pad te vinden naar een leven met meer voldoening en geluk


Wat is Mark Manson zijn filosofie?


Mark Manson richt zich in zijn werk op zelfontplooiing en persoonlijke groei. Zijn schrijven is gebaseerd op het idee dat het leven vol tegenstrijdigheden is en dat mensen deze tegenstrijdigheden moeten accepteren en in hun voordeel moeten gebruiken.


Zijn filosofie is dat het leven niet draait om altijd gelukkig zijn en dat mensen de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven moeten nemen en moeten streven naar uitmuntendheid in alles wat ze doen. Hij moedigt mensen aan om eerlijk tegen zichzelf te zijn, positieve doelen te stellen en hard te werken om deze te bereiken.


Hij gelooft ook in een gezonde balans tussen werk en vrije tijd, en dat het belangrijk is om de tijd te nemen om van het leven te genieten en de kleine momenten te waarderen.


Mark Manson over het belang van soft skills


Soft skills verwijzen naar persoonlijke eigenschappen en interpersoonlijke vaardigheden die essentieel zijn voor succesvolle communicatie en samenwerking.


Volgens Mark Manson zijn soft skills de "verborgen kracht" die ons helpt succesvolle relaties op te bouwen in zowel ons professionele als ons persoonlijke leven.


Hij stelt dat, hoewel hard skills belangrijk zijn, het de soft skills zijn die mensen echt onderscheiden op de werkplek.


Manson gelooft dat deze soft skills iemand echt succesvol maken:


  • het vermogen om met anderen samen te werken
  • de vaardigheid om snel te denken
  • positief te blijven in moeilijke situaties
  • en effectief te onderhandelen en problemen op te lossen

 

Soft skills worden vaak over het hoofd gezien, maar Manson benadrukt dat ze een cruciaal onderdeel zijn van een professionele carrière.

 

The cover of the book the subtle art of not giving a fuck.


The Subtle Art of Not Giving a F*ck


The Subtle Art of Not Giving a F*ck is een internationale bestseller van auteur Mark Manson. Hierin schetst hij hoe je je leven en je emoties onder controle kunt krijgen door je zorgen en angsten niet de overhand te laten nemen.


Manson betoogt dat we ons moeten richten op wat echt belangrijk is in het leven en geen tijd moeten verspillen aan zorgen maken over dingen die uiteindelijk niet belangrijk zijn.

Het boek is door velen geprezen om zijn eerlijke en directe benadering van het leven en de manier waarop het de lezers aanmoedigt hun leven en hun emoties onder controle te krijgen.


Door de verschillende voorbeelden en anekdotes begeleidt Manson zijn lezers om de realiteit van het leven te accepteren en zich te richten op de dingen die er echt toe doen. Hij geeft ook advies over hoe de dingen die niet essentieel zijn los te laten en mentale energie vrij te maken om zich te concentreren op de dingen die echt geluk en voldoening brengen. 

Al met al is The Subtle Art of Not Giving a F*ck een must-read voor iedereen die zich overweldigd of ontevreden voelt met zijn leven en op zoek is naar een manier om vooruit te komen. Het biedt een verfrissende kijk op het leven en zal de lezers helpen de innerlijke kracht te vinden om elke uitdaging aan te gaan, zowel persoonlijk als professioneel.

 

Everything Is Fcked: A Book About Hope


In dit boek onderzoekt Manson het idee dat hoewel de wereld hopeloos lijkt, deze in feite vol zit met mogelijkheden, en het aan ons is om die te benutten.

Manson duikt diep in het idee dat mensen de neiging hebben zich te concentreren op de negatieve aspecten van het leven, zoals pijn, lijden en verlies, vaak ten koste van de positieve aspecten. Hij betoogt dat wanneer we dit doen, we het potentieel dat in de wereld om ons heen ligt niet herkennen en waarderen.


Hij moedigt de lezers aan het leven proactief te benaderen en de positieve dingen in hun leven te herkennen, evenals het positieve potentieel dat in hun handelingen en beslissingen schuilt.

Manson verkent ook het idee dat hoop een krachtige kracht is voor verandering. Hij gelooft dat hoop kan worden gevonden op de meest onverwachte plaatsen en dat het belangrijk is dat we dit potentieel herkennen en er gebruik van maken. Manson betoogt dat hoop niet moet worden gezien als een luchtkasteel, maar eerder als iets dat actief wordt gezocht en aangegrepen.


Ten slotte moedigt Manson de lezers aan manieren te vinden om anderen te helpen en ernaar te streven de wereld een betere plaats te maken. Hij gelooft dat hoop weliswaar moeilijk te verkrijgen is, maar dat het gevonden kan worden en gebruikt kan worden om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen.


Everything Is F*cked: A Book About Hope biedt lezers een frisse kijk op hoop en hoe die gebruikt kan worden om een verschil te maken in de wereld.

 

 

Mark Manson op Instagram


Zijn Instagram-account, @mark_manson, heeft meer dan 1 miljoen volgers. Het account toont inspirerende en motiverende berichten, foto's van Mark en citaten uit zijn boeken. Hij post vaak over zelfverbetering, levensfilosofie en persoonlijke groei. Hij deelt ook verhalen over zijn reizen, avonturen en ervaringen.

 

 

Mark Manson op YouTube


Zijn YouTube-account, @IAmMarkManson, heeft meer dan 500 000 volgers. En volgens Mark is "Dit kanaal er voor het praten over grote ideeën en het geven van levensadvies dat niet zuigt." 😆 

Gerelateerde posts