Frank van Dyckelaan 7b, 9140 Temse

Tel. 03 226 48 28

Email: info@planet-talent.com

Tips voor je cv

2 minuten leesplezier
Geschreven door
Planet Talent

Stel ik mezelf eerlijk voor?

Het is een cliché, maar eerlijkheid duurt het langst. Lieg dus nooit in je motivatiebrief of cv. Maakte jij een studie niet af? Vermeld ze dan zeker op jouw cv, maar zeg dat je het diploma niet behaalde. Word je uitgenodigd op gesprek? Maak er een positief (maar eerlijk) verhaal van.

business-plan-charts-graphs-590016.jpg

Prijs ik mezelf slim aan?

Zou jij jezelf aannemen? Bekijk je motivatiebrief door de ogen van jouw toekomstige baas. Schrap of herschrijf alle zinnen die hem niet overtuigen. En verkoop jezelf: hoe wordt hij beter van jouw troeven? Geen idee hoe jij eruit springt? Luister eens bij vrienden of familie.

Spat mijn werklust van het blad?

Oké, je start net. Maar vermeld zeker de vakantiejobs die je al deed. Zijn ze niet relevant voor de job? Je koos toch mooi om te werken in plaats van te luieren.
Hetzelfde geldt voor vrijwilligerswerk of stages. Zet leerrijke ervaringen op jouw cv. En vertel in jouw brief hoe die jou éxtra klaarstoomden voor de job.

Maak ik het verschil met mijn passie?

Stel: jij bent baas. En je screent kandidaten in eerste instantie op hun capaciteiten. Hoe kies je dan in de volgende ronde? Juist: op persoonlijke interesses. Gooi dus alle passies op tafel die een meerwaarde betekenen voor de job. En bombardeer jezelf tot topkandidaat. Speel jij een teamsport? Geef je leiding in een jeugdbeweging? Of heb je een eigen blog? Pak er dan mee uit.

Download de sollicitatiegids

Start je carrière bij Planet Talent Geschreven door Planet Talent

Misschien wil je dit ook lezen