Frank van Dyckelaan 7b, 9140 Temse

Tel. 03 226 48 28

Email: info@planet-talent.com

Van vriendinnen bij Ekonomika naar collega’s bij Atos

3 minuten leesplezier
Geschreven door
Planet Talent

Sacha en Carolien go way back: ze leerden elkaar kennen bij Ekonomika aan de KULeuven. Ondernemingszin, ambitie en enthousiasme zijn hen met de paplepel meegegeven. "Onze carrière beginnen als topstarter was dus een logische keuze!"

 

sacha carolien bootcamp

Ondertussen werken ze bij ATOS. Carolien als business developer in financial services en Sacha als marketing and communications manager. Nochtans heeft Carolien een masterdiploma Marketing en behaalde Sacha twee masters: Accountancy and Finance en International Business Strategy and Innovation. Het tegenovergestelde van wat ze nu als job doen dus.

Topstarters Sacha en Carolien delen al jaren dezelfde gedrevenheid. Hoe deze twee jonge schoolverlaters op zo’n uitdagende functie bij een internationaal bedrijf terechtgekomen zijn?

“Dankzij onze grote mond én dankzij de persoonlijk aanpak van Planet Talent.”

“Het is niet altijd vanzelfsprekend om als junior direct je stempel te drukken op een bedrijf. Of om überhaupt binnen te geraken bij een bedrijf als Atos. Maar dankzij het vertrouwen van onze salesmanager in de visie van Planet Talent geloven zij in het potentieel van young graduates. Ook al  lijkt het onlogisch dat er iemand zonder ervaring op een sales- of marketingafdeling terecht komt. Maar bij Atos is iedereen heel vriendelijk, ze nemen echt de tijd om ons te helpen. Dankzij de coaching van Planet Talent en de interne coach bij Atos maken wij op een paar maand vorderingen waar anderen een jaar voor nodig hebben."

"Het mooiste bewijs daarvan is dat we vorige maand op de salesmeeting een fles wijn gekregen hebben van onze manager. Iedere maand worden er tijdens die meeting drie mensen bedankt voor de resultaten die ze geboekt hebben. En wij kregen een fles omdat we sneller evolueerden dan verwacht. Het is echt fijn om die bevestiging te krijgen, want niet iedereen was direct overtuigd van de meerwaarde van young graduates.”

ATOS SHOOT 2017-01-270178
Carolien, topstarter in sales

Gen Y versus Gen X

“Door het generatieverschil communiceren wij op een andere manier dan wie hier al 20 jaar werkt. Zo zijn veel managers het niet gewend om direct aangesproken te worden, terwijl wij het niet gewend zijn om rond de pot te draaien. En die frisse kijk wordt hier echt wel geapprecieerd. Al letten we er natuurlijk wel op bij wie we zo direct communiceren, niet iedereen gaat daar in mee. Tijdens een pitch vertelde één van de collega’s mij dat ik ‘grovere dingen had gezegd dan dat zijn vrouw ooit tegen hem gezegd had, maar dat dat niet stoorde,’ vertelt Carolien.

“Als junior heb je het voordeel dat je vragen kan stellen waar niemand anders mee wegkomt.”

“Die assertiviteit had ik sowieso al, maar ze wordt ook aangemoedigd tijdens de opleidingen van Planet Talent,” verklaart Carolien. “Wat mij het meeste is bijgebleven uit die opleidingen is dat je proactief moet proberen zijn in je job. Dat pas ik dagelijks toe en dat wordt bij Atos zeker gewaardeerd.”

“Voorlopig moet ik nog veel studeren, omdat Atos zo’n complexe technologie verkoopt. Maar ik mag ook vaak mee naar events, beurzen en conferenties. Ik ben nu dus volop de kunst van het netwerken aan het leren. Zo kwam ik er achter dat één van onze klanten in het weekend samen gaat fietsen met een kennis van mij. Dat is een onderwerp dat ik volgende keer dan als aanknopingspunt kan gebruiken, zo kweek je vertrouwen. Als salesmanager moet je natuurlijk alles weten over je product, maar je communicatieve vaardigheden zijn nog veel belangrijker. Dat kwam ook allemaal aan bod in de Start2Sell sessies bij Planet Talent.”

ATOS SHOOT 2017-01-270365
Sacha, topstarter in marketing

Work hard, dream big

“Ook op de marketingafdeling gebruik ik een paar tips & tricks die ik tijdens die sessies meegekregen heb,” beaamt Sacha. “Ik ben verantwoordelijk voor de interne communicatie, pr, campagnes, social media en events, een hele boterham dus. Zeker als je weet dat ik hier in België als enige mee bezig ben. Ik ben eigenlijk de schakel tussen het bedrijf in België, het hoofdkwartier van de GBU (Global Business Unit) BTN (Benelux & The Nordics). Ze noemen mij daarom al lachend wel eens ‘the queen of marketing’. Het is een zeer uitdagende job waar ik nog veel in kan groeien. Die verantwoordelijkheid brengt natuurlijk wel wat stress met zich mee, maar dat weegt niet op tegen de voldoening die je eruit haalt.”

“Als ik echt mag dromen, hoop ik om binnen 4 jaar mee te werken aan de Olympische Spelen. ATOS is grote partner van de Spelen, stel je voor dat ik daar deel zou kunnen zijn van het marketingteam!”

Carolien blijft voorlopig met haar twee voeten op de grond. “Ik wil zo goed mogelijk worden in mijn job en bij Atos krijg ik de ruimte om veel bij te leren. Die vrijheid werkt motiverend. De verantwoordelijkheid die met een salesjob gepaard gaat, ligt soms buiten mijn comfort zone, maar dat werkt motiverend. En als iets lukt, geeft dat achteraf een geweldig gevoel!”

Benieuwd naar hoe Salesmanager Patrick de komst van deze twee Topstarters ervaart? Lees het hier.

 

Zit er in jou ook een Topstarter?

Ontdek onze traineeships Geschreven door Planet Talent

Misschien wil je dit ook lezen