Frank van Dyckelaan 7b, 9140 Temse

Tel. 03 226 48 28

Email: info@planet-talent.com

Het verhaal van Dennis, Topstarter in System Engineering

4 minuten leesplezier
Geschreven door
Planet Talent

Toen ik via Planet Talent bij Atos terechtkwam, moest ik de eerste weken nog veel leren. En het tempo lag hoog: de makkelijke taken waren juist naar offshore geëmigreerd dus ik werd meteen op grote projecten gezet. Ik heb toen heel veel aan mijn collega’s gevraagd of ik mocht mee volgen en of ze mij achteraf nog wat uitleg konden geven. Dat apprecieerden ze; doordat ik zoveel interesse toonde, heb ik heel veel opgestoken van hun werk.

atos dennis planet talent

Van System Engineering tot Service Management

Ik ben hier ondertussen 1.5 jaar en ben gegroeid van System Engineer (Windows & VMWare) en Database Administrator (Microsoft SQL) naar Service Manager voor Portima, één van onze grootste en oudste klanten. Naast de technische taken zoals de installatie en het onderhouden van servers, migraties, scripts schrijven en tools ontwikkelen, komt er nu ook veel meer communicatie met de klant bij kijken.

Zij verwachten dat ik mee kritisch nadenk en hun problemen op een proactieve manier benader. Het is mijn taak om complexe zaken simpel te maken en dat is echt ‘mijn ding’. Want overzicht bewaren is essentieel bij zo’n grote projecten. Ik denk dus in lijstjes en schema’s en puzzel vaak heel wat informatie bij elkaar om tot de beste oplossing voor de klant te komen.

Elke dag nieuwe uitdagingen

 Hoe mijn dagen er uit zien? Dat varieert enorm. Meestal probeer ik voor het slapengaan mijn mails al eens te checken en aan de hand daarvan de volgende dag te plannen. Dan plan ik 4 tot 6 u vol met opdrachten en hou ik de rest van de tijd vrij voor de onvermijdelijke last minute taken die er elke dag tussenkomen. Drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag, hebben we een korte sprint meeting. Daarin bespreken we, meestal via skype, wat de prioriteiten zijn en welke changes er ingepland staan. Zo’n meetings duren hoogstens een kwartiertje en blijken enorm efficiënt. Het is eigenlijk een soort SCRUM meeting, maar dan voor infrastructuur.

Teamspirit

Die variatie zorgt ervoor dat ik deze job heel graag doe. De grote interessante projecten, de technische uitdaging, het plezant nieuw ‘speelgoed’ en het tof team natuurlijk ook. De teamspirit is hier hoog en dat is nog het meest voelbaar bij een crisis.

Zo was er eens een dringend probleem met een server door onvoorziene impact van een change van een ander team. We zijn toen letterlijk naar het datacenter gelopen om alles opnieuw op te starten en hebben de downtime kunnen beperken van minstens een halve dag naar enkele uren. We hebben toen met een paar collega’s tot 22u ’s avonds doorgewerkt om het op te lossen -  die adrenalinerush deed bijna evenveel deugd als het lof van onze managers achteraf (lacht).

Eigen projectjes

Met enkele van die collega’s (niet toevallig allemaal ex-Planet Talent) hebben we het initiatief genomen om zelf een paar interne projectjes op te starten. Zo ontwikkelden we een aantal efficiënte tools die zoveel mogelijk automatiseren en rapporteren. Deze nieuwe ontwikkelingen worden ook geïntegreerd met bestaande tools. Bijvoorbeeld Outlook agenda, Sharepoint, SMS & mail alerts, …

Dit is zeer leuk en uitdagend werk maar krijgt geen prioriteit, dus meestal ontwikkelen we dit tussendoor en na de uren, soms zonder dat het management het weet. Maar ze konden onze ‘rebellie’ achteraf zeker appreciëren en ondertussen gebruiken andere teams binnen Atos het ook al. En dat is het grootste compliment dat je kan krijgen!

Topstarter Trots

Daar haal ik het meest voldoening uit: dingen in vraag stellen, niet gewoon hersenloos taken uitvoeren, zelf met ideeën afkomen… en die initiatieven ook effectief verwezenlijken! Dit alles heeft ervoor gezorgd dat mijn management me met grote projecten vertrouwt. Het is zeker niet vanzelfsprekend om na anderhalf jaar al Service Manager te worden en ik heb nog veel te leren, maar het geloof dat ze in me hebben zorgt ervoor dat ik het onderste uit de kan haal.

Ik voel me daarin ook gesterkt door de coaching van Planet Talent. Ze houden mijn handje zeker niet vast, maar blijven me stimuleren met gerichte feedback. Ik heb nooit het gevoel dat ik een nummer ben. Die oprechte interesse is dan ook de voornaamste reden waarom ik voor hen als mijn eerste werkgever gekozen heb. Trots om een Topstarter te zijn!

Impact AcadeME download het programma

Zit er in jou ook een Topstarter?

Dennis is Topstarter bij Planet Talent. Ook geïnteresseerd om bij ons te komen werken? Ontdek hier hoe je jouw carrière een vliegende start geeft.

Solliciteer hier Geschreven door Planet Talent

Misschien wil je dit ook lezen

Afgestudeerd, wat nu?

Je hebt je diploma in de hand en kijkt nog een laatste keertje achterom. Vaarwel, schoolbanken! Nu eerst ...

Lees meer
5 minuten leesplezier Geschreven door Planet Talent