10/05/2021

"Planet Talent consultants vormen een community in ons bedrijf"

De Planet Talent consultants worden mee ingezet bij de digitale transformatie van de verzekeringssector. Aldus Thomas Huyghe van Baloise Insurance.

geschreven door: Planet Talent
Thomas Huyghe van Baloise Insurance
Deel blogpost:

De uitdaging: de digitalisering van de verzekeringswereld

De van nature traditionele verzekeringssector maakt momenteel een inhaalbeweging op het vlak van digitalisering. Daarvoor is extra IT-talent nodig, maar jonge profielen zijn moeilijk aan te trekken. Thomas Huyghe bevestigt: “Zowat elk bedrijf doorloopt momenteel een digitale transformatie, dus de vraag naar talent is groot. Bovendien zoeken wij niet het klassieke IT-profiel maar dynamische werkkrachten met een brede interesse. Kandidaten moeten goed kunnen communiceren en samenwerken.”

 

De vraag: een snel inzetbare werkkracht op maat

Het profiel dat Baloise zoekt, bestaat eigenlijk niet kant-en-klaar op de arbeidsmarkt. Iemand moet als het ware klaargestoomd worden voor die rol. En zo kwam Thomas bij Planet Talent terecht. “Wij willen de consultants zo snel als mogelijk laten meedraaien in de teams. Dit vraagt een intense begeleiding waar Planet Talent ons in ondersteunt. Zij bieden ons consultants met de juiste waarden, de juiste soft skills en een klik met de bedrijfscultuur van Baloise. Vervolgens begeleiden ze hen intensief waar nodig. Zo krijgen wij eigenlijk een werkkracht specifiek klaargestoomd voor ons bedrijf.”

 

 

Planet Talent bezorgt ons niet alleen de juiste profielen, ze blijven ook langer aan boord.

 

 

De moeilijkheid: jong talent vinden, opleiden én aan boord houden

“We willen startende medewerkers binnenhalen om een gezonde mix te hebben van verschillende leeftijdsgroepen binnen het bedrijf. Vroeger schreven we daarvoor een vacature uit, maar omwille van het specifieke profiel waren onze slaagkansen klein. Vandaag helpt Planet Talent ons om deze noden in te vullen. Niet alleen bezorgen ze ons gekwalificeerde consultants, ze blijven ook vaker aan boord.”

 

Goede communicatievaardigheden zijn cruciaal

Thomas: “Wij noemen ons ideale profiel de samenwerkingsgerichte challenger. Iemand die helpt om het verhaal van de klant scherp te krijgen, maar die ook op een diplomatische manier tegengas durft geven. Goede interne en externe communicatievaardigheden zijn cruciaal. Samen met de Baloise collega’s vervullen de Planet Talent consultants een soort brugfunctie in de organisatie. Een goede klik met de bedrijfscultuur is daarom cruciaal. Technische skills kunnen we hen altijd nog aanleren, maar het zijn die specifieke persoonlijkheidskenmerken die doorslaggevend zijn.”

 

 

Fotoshoot zetel Bxl-46
De consultants: gemotiveerd, leergierig en verbindend  

Met de Planet Talent consultants halen we enthousiaste en hongerige medewerkers aan boordWe merken dat ze in hun opleidingstraject bij Planet Talent duidelijk hebben meegekregen dat de link tussen IT en business heel belangrijk is. Ze zijn het gewend om samen te werken en dat werpt ook hier zijn vruchten af. Zo loopt er hier intern een project waar een aantal consultants van Planet Talent spontaan mee zijn ingestapt. Ze leren snel, nemen graag verantwoordelijkheid op en ze denken verbindend."

 

Consultants van Planet Talent leren snel, nemen graag verantwoordelijkheid en denken verbindend

 

 

Het resultaat: evolutie naar een volwaardige resource op 6 maanden tijd

We deden twaalf succesvolle aanwervingen in een toch wel moeilijk arbeidsklimaat. En we zijn tevreden over het resultaat en het werk dat de consultants leveren. Bovendien vormen ze intussen een soort community in het bedrijf, een toffe bende die voor een positieve sfeer zorgt in de organisatie en nieuwe initiatieven op poten zet. In het begin waren we wat sceptisch, want een weinig ervaren consultant aan boord halen, voelde aan als een risico. Maar na enkele maanden hadden we al door dat het een succesformule was. 

 

Planet Talentoprecht begaan met beide partijen 

Thomas: “Het valt op hoe oprecht de mensen van Planet Talent begaan zijn met het succes van hun consultants én met de bedrijven waar ze terechtkomen. Op een event van Planet Talent was duidelijk dat Kristel een echte mentor is voor de consultants en energie krijgt van hen te zien groeien. Planet Talent heeft een missie waarvan Kristel de belichaming is, en dat is mooi om te zien. 

Gerelateerde posts