04/04/2023

Extra software engineer opleiding volgen? Ook na je diploma?

Software engineer opleiding gevolgd? Diploma op zak? En nu het werkveld in? Start je carrière met extra opleiding, coaching en ondersteuning!

geschreven door: Planet Talent
Software engineer opleiding gevolgd? Diploma op zak? En nu het werkveld in? Start je carrière met extra opleiding, coaching en ondersteuning!
Deel blogpost:

Je hebt een passie voor computertechnologie en wil er je carrière van maken? In dat geval is een baan als software engineer dé perfecte weg, want zo krijg je toegang tot een interessant werkgebied met veel potentieel voor groei en professionele ontwikkeling. Maar hoe begin je er nu aan? Welke software engineer opleiding of training heb je nodig om een echt succesvolle software developer te worden?

 

We stellen je meteen een tweede interessante vraag. Als je dan dat diploma van bachelor of master in IT, ingenieur ICT of computerwetenschappen eindelijk op zak hebt, bestaat er dan een manier om je software engineer opleiding nog te perfectioneren, te verdiepen en aan te vullen met trainingen en opleidingen? Jazeker, bij Planet Talent!

 

 

Welke software engineer opleiding volgen?

 

Wat zijn nu de mogelijkheden om de kennis en vaardigheden te verwerven nodig om een succesvolle software engineer te worden?

 

Om software-ingenieur te worden heb je een bachelor- of masterdiploma in IT en computerwetenschappen of een verwante discipline nodig. Je kan ook een certificeringsprogramma volgen zoals PRINCE2 of Six Sigma, of zelfs een geavanceerde graad behalen voor meer gespecialiseerde kennis.

 

 

Maar om succes te hebben in dit vak heb je vooral veel ervaring nodig."

 

 

Na het behalen van je basisdiploma is het inderdaad nog niet gedaan. Je hoort zoveel mogelijk ervaring op te doen in coderen en andere technische vaardigheden als:

 

 • programmeren,
 • het opsporen van fouten,
 • probleemoplossend denken,
 • het testen van software,
 • vertrouwd worden met programmeertalen als Python, C ++, Java, JavaScript en HTML / CSS,
 • en het comfortabel omgaan met verschillende softwarepakketten en hardwareplatformen

 

 

Onze tip? Oefening is de sleutel tot het verwerven van al die vaardigheden. Door regelmatig projecten uit te voeren of stage te lopen bij bedrijven in de techindustrie kan je ervoor zorgen dat je al veel van die vaardigheden beheerst. Op die manier doe je praktijkervaring op met coderen nog voordat je begint te solliciteren naar een job als software engineer. Zo maak je echt indruk op potentiële werkgevers.

 

 

Solliciteren bij Planet Talent als software engineer is ook een efficiënte optie."

 

 

Bij Planet Talent krijg je als software engineer enorm veel extra opleidingen en trainingen, 150 uur per jaar maar liefst - ook en zelfs vooral op het vlak van soft skills. Want geef toe, die zijn niet echt aan bod gekomen in je software engineer opleiding, niet? En dat terwijl ze zo belangrijk zijn.

 

Onze coaching en ondersteuning zorgt ervoor dat je snel vooruit gaat in je vakgebied. Alles wat je hier leert neem je mee naar de werkvloer, intussen ben je inderdaad aan het werk als software engineer bij een van onze klanten die naadloos bij jou, je persoonlijkheid, ambitie en interesses past.

 

Onze opleidingen focussen zowel op hard als soft software engineer skills. Denk aan programmeertalen, objectgeoriënteerd programmeren en algoritmische analyse, maar ook logisch en analytisch denken, probleemoplossend vermogen, nauwkeurigheid en – héél belangrijk – goede communicatie met anderen om complexe problemen op te lossen.

 

 

Bestaande software engineer opleidingen

 

Om software engineer te worden kan je uit verschillende opleidingen kiezen.

 

 • Opleidingen op bachelorniveau: deze software engineer opleiding richt zich meestal op de basisprincipes. Je leert er alles over technische onderwerpen als softwareontwikkelingstechnieken, objectgeoriënteerd ontwerp, databaseontwerp, besturingssystemen en technische documentatie.

 

 • Een software engineer opleiding op masterniveau richt zich meer op geavanceerde technologieën en toepassingen van software engineering. Je krijgt diepergaande informatie over objectgeoriënteerd ontwerp, analysemethoden en hoogwaardige programmeertalen. Daarnaast leer je hoe je complexe softwareprojecten plant en beheert.

 

 • Bepaalde online cursussen zijn gericht op specifieke vaardigheden die je nodig hebt om een succesvolle software-ingenieur te worden. Ze omvatten eenvoudige leersessies waarin je je programmeer-ervaring uitbreidt of nieuwe programmeertalen leert.

 

 

 

Met de extra opleidingen en trainingen van Planet Talent investeer je in een mooi carrièrepad. Je ontwikkelt jezelf tot een echte expert in software engineering en boekt snel vooruitgang in je vakgebied."

 

 

Omdat de software engineeringindustrie constant in ontwikkeling is, komen er altijd nieuwe technologieën op de markt. Het is dan ook essentieel dat je gedreven up-to-date blijft, continu achtergrondkennis verwerft en je vaardigheden verbetert.

 

Dat alles vertaalt zich uiteindelijk in betere prestaties in software engineering, en dat leidt op zijn beurt tot interessante carrièremogelijkheden en het bijbehorende aantrekkelijke loon van een software engineer.

 

 

Hoe start je nu het best als software engineer?

 

We vallen in herhaling, onze excuses daarvoor, maar je begint je carrière het best als software engineer bij Planet Talent.

 

Software engineering biedt een dynamische carrièremogelijkheid met heel veel voordelen. En die worden nog talrijker als je je carrière bij ons start.

 

Doordat je als consultant bij Planet Talent extra trainingen en opleidingen volgt naast je job als software engineer bij een van onze klanten, krijg je de kans:

 

 • je hard en soft skills te verbeteren,
 • een beter begrip te krijgen van technologieën,
 • en nieuwe projecten te maken die bijdragen aan de digitale wereld om ons heen.

 

 

Bovendien leer je creatieve en innovatieve oplossingen te verzinnen voor complexe technische problemen, want dat is precies wat een software engineer doet.

 

 

Planet Talent biedt je zoveel meer dan alleen een eerste baan!"

 

 

Wij helpen al meer dan 25 jaar jong digitaal talent om hun doelen te bereiken.

 

Bij ons krijg je carrièrevariatie én zekerheid en volop mogelijkheden om je bij te scholen. Elk jaar krijg je 150 uur training en toegang tot individuele coaching om je doelen sneller te bereiken.

 

Bovendien nodigen we je uit deel te nemen aan bootcamps en spannende workshops als onderdeel van onze community van consultants en experts.

 

En er is ook nog ons online leerplatform waarmee je je vooruitgang kan volgen en veel tips & tricks kan uitwisselen met collega's die net zo gedreven en enthousiast zijn als jij.

 

 

Hebben we je warm gemaakt voor onze extra software engineer opleiding?

 

Stel je dan kandidaat en reageer op de vacature van software engineer.

Gerelateerde posts