24/01/2020

“Samen vormen we de perfecte tandem”

Al meer dan twintig jaar begeleidt Planet Talent pas afgestudeerd toptalent naar een eerste werkervaring in ICT, sales of management. Vandaag haalt CEO Kristel Seymus Steven De Bruyn in huis als managing director.

geschreven door: Planet Talent
Steven en Kristel
Deel blogpost:

De war for talent woedt nog steeds in alle hevigheid. Dat Planet Talent drukke jaren achter de rug heeft, verbaast dan ook niemand. Met coaching en gerichte traineeships begeleidt het bedrijf talentvolle afgestudeerden naar een eerste werkervaring in ICT, sales of management. En die begeleiding blijkt broodnodig. Zowel bedrijven als young potentials verwachten namelijk veel van elkaar, maar vinden elkaar niet altijd op de arbeidsmarkt. Planet Talent slaat al sinds 1997 een noodzakelijke brug tussen starters en de bedrijfswereld. Vandaag kondigde CEO Kristel Seymus aan dat Steven De Bruyn het leiderschapsteam zal vervoegen als managing director.

 

 

Bedrijven en young potentials verwachten veel van elkaar.

 

 

Hoe verklaar je het succes van de voorbije jaren?

 

Kristel Seymus: “Zowel ondernemingen als starters zien in groeiende mate de meerwaarde in van een professionele begeleiding. Wij geloven dat jonge afgestudeerden bedrijven en de wereld rondom hen op een positieve manier kunnen veranderen. Helaas krijgen ze vaak niet meteen de kans om hun stempel te drukken. Om hen te helpen sneller te groeien, bieden we hen een gepersonaliseerd opleidingsprogramma aan, gekoppeld aan eerste werkervaringen bij onze klanten. We leren hen hoe ze de beste versie van zichzelf kunnen worden. En onze klanten? Die krijgen sterk gemotiveerde jongeren die meteen een meerwaarde betekenen binnen hun bedrijf.”De controle over je agenda behouden? Dat gaat vooral over prioriteiten stellen. Succesvolle mensen zijn zich heel bewust van hun prioriteiten en spenderen hun tijd enkel aan het bereiken van die specifieke doelen.

 

 

Wat was de motivatie achter deze aanwerving?

 

“Planet Talent is sterk gegroeid. Daarom heb ik het voorbije jaar geïnvesteerd in een ervaren leiderschapsteam dat het bedrijf zal klaarmaken voor verdere groei. De ambities zijn hoog, maar we willen de kwaliteit waarvoor Planet Talent gekend is absoluut behouden. Onze ambities zijn hoog, maar onze lat voor kwaliteit ligt nog hoger.”

 

 

Van waar de keuze voor Steven De Bruyn?

 

Kristel Seymus: “Steven heeft meer dan twintig jaar ervaring als business-consultant in België en het buitenland. In hem vond ik de juiste match om samen het bedrijf verder uit te bouwen. We delen onze visie op de toekomst van Planet Talent en onze passie om mensen te doen groeien. Daarbij komt dat onze competenties elkaar aanvullen. Samen zijn we de perfecte tandem om de toekomst van dit project te garanderen.”

 

 

Wat verandert er in de praktijk?

 

Kristel Seymus: “Als managing director zal Steven de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich nemen. Ik blijf als CEO uiteraard nauw betrokken, terwijl ik zal focussen op de verdere uitbouw van ons ecosysteem en op de ontwikkeling van nieuwe diensten.”

 

 

Steven, vanwaar die overstap naar Planet Talent?

 

Steven De Bruyn: “Met jonge mensen werken is een passie die ik al langer koester. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om een goede start te maken in je professionele carrière. Bovendien zijn de cultuur en de visie van Planet Talent zo sterk en in lijn met mijn eigen kernwaarden, dat ik meteen een klik voelde. Dat gevoel werd tijdens mijn eerste werkdagen alleen maar bevestigd. Ik kijk ernaar uit om zowel onze klanten als Planet Talent zelf tot hun volle potentieel te doen groeien.

Gerelateerde posts