28/08/2023

Stijn, onze allround creative guru

Maak kennis met Stijn Van Buynder, getalenteerd videomarketeer. Het levende bewijs dat vaardigheden en talent belangrijker zijn dan een diploma.

geschreven door: Planet Talent
Stijn Van Buynder
Deel blogpost:

Stijn Van Buynder is hét levende voorbeeld van hoe Planet Talent zijn medewerkers in continue groeimodus houdt. Drie jaar geleden gaf Planet Talent de toen 30-jarige Stijn de kans om aan de slag te gaan als videomarketeer en creator. "Gelukkig keken ze verder dan mijn diploma's, anders had ik hier niet gezeten", lacht hij. Hieronder lees je zijn verhaal. 

 


Stijn Van Buynder, de man “zonder schoolbankgat” (zijn eigen woorden) 

 

 

“Mijn schooltraject kan je niet echt standaard noemen, want ik ben nooit een schoolbankzitter geweest. Ik heb industriële wetenschappen gevolgd maar na 3 jaar overgeschakeld naar sociaal-technische wetenschappen omdat mensen en menselijk contact me altijd meer hebben aangesproken. Dat is ook nu nog een meerwaarde in deze community van Planet Talent consultants. Na het middelbaar studeerde ik regentaat lichamelijke opvoeding en management, maar de passie was toen ver te zoeken. Op een bepaald moment ben ik gewoon gesprongen en liet ik het aan de praktijk over om uit te wijzen waarvoor ik in de wieg was gelegd," vertelt Stijn Van Buynder.“Ik kon aan de slag als audiospecialist in de winkel van Bose in Antwerpen, één van de grote namen in alles wat met geluid en muziek te maken heeft. Al vlug promoveerde ik er tot assistent-manager. Toen na zes jaar de winkel werd opgedoekt ben ik een jaar gaan reizen om na te denken wat ik wou gaan doen met mijn leven, en ik kwam uit op “iets creatiefs”." "Uiteindelijk kwam ik hier als creatieveling op de dienst marketing terecht. Ik beschikte wel niet over de juiste achtergrond, maar Planet Talent zag mijn capaciteiten en gaf me de kans mijn talenten te ontplooien. Gelukkig maar, want deze job is me echt op het lijf geschreven,” lacht hij. 

 

PT_20220908 (32)


Stijn van Buynder kan nu zijn ei kwijt als allround creative 

 


“Ik ben hier gestart als videomarketeer en creator. Het marketingteam gaf me alle ruimte om zelf mijn meerwaarde te ontdekken en de vrijheid om zelf klemtonen te leggen. Ik kreeg de kans me bij te spijkeren, volgde veel opleidingen, ging naar conferenties en leerde ook veel bij door onnoemelijk veel YouTube-video’s te bekijken.” 

 


“Na drie jaar is mijn rol wel veel breder geworden. Blij toe, want ik houd me graag met verschillende projecten bezig. Gevarieerd werk in veel verschillende projecten geeft me werkelijk vleugels. Geef mij maar véél zaken te doen, want als ik te lang met één ding bezig ben, verlies ik de focus. Ik zit ook niet graag uren achter de computer. Ook privé heb ik veel leven en beweging rond mij nodig. Al mijn vrije tijd gaat naar mijn andere dada, de muziek. Ik ben dj en producer en heb een eigen muzieklabel, Midas Touch Recordings.” 

 

 

"Nu ben ik de echte allround creative van Planet Talent.” 

 

 

“Naast marketing houd ik me bezig met de consultant-experience, video en fotografie, graphic design, branding, website, sociale media, ... Verder buig ik me ontzettend graag over de organisatie en het creatieve en muzikale luik van de interne events. Soms zelfs als dj zoals op het feest van 25 jaar Planet Talent in Hasselt." 

 

L85A8733-1


Waarom is het zo fijn om te werken bij Planet Talent? 

 


“Planet Talent geeft vooral veel kansen aan iedereen waarmee het in aanraking komt. Het bedrijf investeert niet alleen veel in zijn eigen consultants, zowel persoonlijk als professioneel, maar ook in het interne team. En eigenlijk is dat niet meer dan logisch, want daar start het allemaal mee." 

 

 

"In het voorbije jaar heeft het interne team een hele reeks leiderschapstrainingen gehad waardoor we elkaar van binnen en van buiten hebben leren kennen. Dat levert een enorm positieve invloed op de werkvloer. Er hangt een veel leukere sfeer, waardoor je niet alleen graag naar je werk gaat, maar je werk ook veel beter doet. En dat is voor iedereen goed, zowel voor onze consultants als onze klanten,” lacht Stijn Van Buynder. 

Gerelateerde posts