30/03/2023

Nieuwsgierig naar het systeem engineer loon? Antwoorden hier

Als system engineer geniet je van een lucratieve carrière. Een system engineer loon doet je dromen en levert veel meer dan financiële stabiliteit op.

geschreven door: Planet Talent
Het system engineer loon is hoog. Je draagt dan ook veel verantwoordelijkheid.
Deel blogpost:

Als system engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, implementeren en beheren van informatiesystemen, van de IT-infrastructuur dus. Je werkt met complexe technologieën om bedrijven te helpen hun productiviteit en efficiëntie te verhogen én hun systemen streng te beveiligen.

 

Maar hoe hoog is het systeem engineer loon nu? Krijg je wel voldoende betaald voor de immense verantwoordelijkheid die je draagt? Lees verder en je komt het te weten.

 

Het system engineer loon varieert enorm en dat is – zoals altijd – afhankelijk van locatie, ervaring en vaardigheden. Je weet uiteraard wat een system engineer is en doet? Als systeemingenieur moet je niet alleen veel verschillende technologieën begrijpen, je moet je ook voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van nieuwe trends in IT, softwareontwikkeling, cloud computing en cyber security.

 

Onze tip? Bestudeer eerst even de markt voordat je een positie accepteert. Bestudeer je de markt, dan merk je vanzelf dat consultants bij Planet Talent zich vanaf dag 1 in pole position bevinden.

 

Job van system engineer perfect voor wie verantwoordelijkheid wil

 

Als system engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp, de implementatie, het onderhoud en het oplossen van problemen van bedrijfssystemen. Om dat brede scala aan taken tot een goed einde te brengen, hoor je alles te weten over:

 

  • hardware-installatie
  • softwareontwikkeling
  • netwerkprotocollen
  • troubleshootingtechnieken
  • én cyber security

 

Om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van de IT-infrastructuur goed functioneren, combineer je technische kennis en expertise met analytische en probleemoplossende vaardigheden. Je eerste verantwoordelijkheid is het diagnosticeren van problemen met betrekking tot de prestaties of bruikbaarheid van het systeem, én die vervolgens ook oplossen.

 

Naast deze technische skills beschik je het best ook over sterke communicatieve vaardigheden. Die soft skills zijn broodnodig omdat je effectief moet kunnen communiceren met gebruikers zonder technische achtergrond, hun behoeften begrijpen en hen ook de best mogelijke oplossingen bieden.

 

Ook belangrijk? Je moet productief kunnen samenwerken met andere IT-professionals, ideeën uitwisselen en tegelijk de bestaande protocollen tot op de letter volgen.

 

Je merkt het, om je grote verantwoordelijkheid te kunnen dragen heb je een heleboel system engineer skills nodig, zowel technische als minder technische. Bovendien hoor je je voortdurend extra opleidingen te volgen om je kennis up-to-date te houden.

 

Zeg nu zelf, daar hoort toch een behoorlijk system engineer loon tegenover te staan, toch?

 

Hoeveel verdien je als system engineer?

 

Volgens Glassdoor bedraagt het gemiddeld loon van een system engineer 3.221 euro per maand, netto, zonder extra's. Je salaris varieert afhankelijk van het aantal jaar ervaring dat je hebt, de locatie en het soort bedrijf waarvoor je werkt, maar over het algemeen is je system engineer loon concurrerend binnen de IT-industrie.

 

Onze tip? Verkijk je niet op het nettoloon dat maandelijks op je loonstrookje verschijnt, maar kijk naar het complete salarispakket. Vaak krijg je een extra bonus wanneer je een bepaalde doelstelling haalt.

 

Je salaris verhoogt sowieso naarmate je ervaring, kennis en vaardigheden toenemen. Zelfs tot boven de grens dan wat bedrijven je wettelijk gezien moeten betalen. De IT-industrie verandert immers voortdurend en de vraag naar system engineers met up-to-date kennis en vaardigheden is en blijft enorm groot.

 

Die voortdurende investering in je vaardigheden om je optimaal te positioneren in de jobmarkt krijg je er gratis bij als consultant bij Planet Talent.

 

Factoren die van invloed zijn op je system engineer loon

 

Zoals eerder gezegd kan je je salaris als systeemingenieur verhogen door meer ervaring op te doen, je vaardigheden uit te breiden en je aan te passen aan de steeds veranderende IT-industrie.

 

Ervaring speelt inderdaad een heel belangrijke rol bij het bepalen van het salaris van systeemingenieurs. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, ligt je system engineer loon hoger of lager dan het landelijk gemiddelde salaris. Ook de locatie is een factor die de inkomsten beïnvloedt. System engineers die werken in de grote steden bij grotere bedrijven verdienen meer dan zij die elders werken in kleine bedrijven.

 

Uiteraard speelt niet alleen je grondige kennis van ICT een rol bij het vaststellen van je system engineer loon, ook je kwalificaties zijn belangrijk. System engineers met de juiste certificering en opleiding verdienen logischerwijze meer dan zij die daar niet over beschikken.

 

Ten slotte is er ook de arbeidsmarkt om rekening mee te houden. Veel vraag en weinig aanbod leidt tot hogere lonen voor gekwalificeerde system engineers. Speel je die tweespalt uit in je loononderhandelingen, dan kan je als systeemingenieur je salaris significant verbeteren. Zelfs ijveren voor het hoogste salaris denkbaar.

 

Vooruitzichten voor je carrière in de IT-sector

 

In het breed beroep van systeemingenieur heb je de jobs in de boeiende wereld van IT maar voor het kiezen. Er zijn veel kansen voor promotie naar functies als software architect of IT executive. Veel bedrijven investeren ook in loopbaanadvies om de professionele groei van hun system engineers te stimuleren. Want hun groei levert ook hen voordelen op.

 

Het maakt niet uit of je nu al enkele jaren ervaring hebt of op zoek bent naar je eerste of nieuwe baan, er is altijd een interessante functie die aansluit bij je kwalificaties en wensen en die je een behoorlijk system engineer loon opleveren. Het aantal ICT-vacatures loopt de pan uit, ook Planet Talent heeft verschillende junior vacatures voor system engineer.

 

Mooie vicieuze cirkel

 

Om je financieel te blijven motiveren belonen veel bedrijven je met bonussen gebaseerd op je prestaties. Dat kan je helpen bij het behalen van je doelstellingen en je prestaties verbeteren. Daardoor blijf je als system engineer groeien in je loopbaan en bereik je uiteindelijk nog meer in je carrière. En daar hoort dan een bijpassend en steeds hoger system engineer loon bij. Van een mooie vicieuze cirkel gesproken.

 

Ga van start bij Planet Talent!

 

Begin inderdaad als consultant bij Planet Talent. Dat levert je alvast naast een mooi system engineer loon, heel wat mooie opleidingen en nog veel meer extra's op, ook tal van extralegale voordelen.

 

Wist je dat je bij Planet Talent om de zes maanden een evaluatie krijgt, waaronder ook een financiële?

 

Je start met een vast contract van onbepaalde duur en een basisloon. Doe je je werk goed, dan word je automatisch financieel beloond. Je zet dus behoorlijk grote financiële stappen op vaste tijdstippen:

 

  • na 6 maanden
  • 12 maanden
  • 18 maanden
  • 24 maanden
  • en vervolgens elk jaar

 

Naast een interessante job als system engineer bij een van onze (inter)nationale klanten, krijgt je 150 uur coaching, opleiding en ondersteuning. We werken bovendien heel sterk aan je hard, maar zeker ook je soft skills.

 

Solliciteer nu meteen als system engineer bij Planet Talent en begin aan een mooie loopbaan! Hier vind je de vacature voor system engineer.

Gerelateerde posts