Topstarters in ICT, sales & management

Bij Planet Talent hebben we samen drie waarden gedefinieerd waar we als één man achter staan. Ze vormen de ruggengraat van onze visie en sterken ons geloof in jong talent. Deze visie motiveert onze Topstarters om elke dag het beste van zichzelf te geven, maar alles staat of valt met hoe het managementteam deze waarden uitdraagt: practice what you preach!

Onze spirit

Customer first

Wij willen altijd klaarstaan voor onze Topstarters en klanten, dat is dé reden dat we voor een vlakke structuur hebben gekozen. Wij verdoen onze tijd dus niet met overbodige meetings of bureaucratische rompslomp. Want een zelfsturend management team is vooral een efficiënt gestuurd management team. Bij Planet Talent geen silo’s, middenkaders of directiecomités. Hier worden ieders’ competenties zo ingezet dat ze samen de grootst mogelijke meerwaarde creëren voor onze klanten. Juniors en seniors krijgen daarom het vertrouwen om zelf beslissingen te nemen en klanten met even veel verantwoordelijkheid op te volgen.

customer first yassin analist

Teamwork = dreamwork

Onze coaches helpen starters groeien en hun talenten benutten. En die talentaanpak heerst ook binnen het managementteam. Iedereen doet waar hij in uitblinkt en heeft de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen in zijn job. We staan sterk in onze schoenen en hebben elk onze eigen ambities, maar verliezen nooit het team uit het oog. Want een team waarin iedereen graag samenwerkt, is een productiever team. Elke dag samen achter dezelfde waarden staan, dat schept een band. Samen sporten of samen een aperitiefje drinken, voelt voor ons even natuurlijk aan als samen de juiste match maken tussen een Topstarter en een bedrijf.

teamwork
“IT’S NOT HOW GOOD YOU ARE, IT’S HOW GOOD YOU WANT TO BE.”

Everybody’s a student, everybody’s a teacher

“Change is the only constant.” Heraclitus zei het al in 500 v.C. en de uitspraak heeft ondertussen nog niets aan waarheid moeten inboeten. Wat onze tijd dan wél speciaal maakt, is de snelheid waarmee deze veranderingen zich inburgeren en de impact die ze hebben. Daarom is het zo belangrijk om in deze volatiele, onzekere, complexe en ambigue (VUCA) wereld continu te investeren in levenslang leren. Wij maken er een erezaak van om onze kennis van IT en van jonge starters regelmatig scherp te stellen. Maar de belangrijkste les die we de afgelopen 20 jaar geleerd hebben, is dat we deze kennis moeten delen. Met onze partners, onze Topstarters en met het team. We inspireren elkaar op maandelijkse contentmomenten en stimuleren onze starters om hetzelfde te doen. Want sharing is caring, en stilstaan is achteruitgaan.

Onze topstarters Ons team

Short news, quick wins

Wij pleiten voor een diploma wendbaarheid

Een (master-) diploma, relevant eindwerk en liefst nog onderscheiding: op menig CV prijkt dit bovenaan de lijst. Maar helaas zegt dat stukje papier weinig over de vaardigheden die er écht toe doen in een job. En al helemaal niets over de vaardigheden die essentieel zullen zijn voor de jobs van de toekomst.


Lees meer

Wake up call: waarom je als bedrijf niet meer zonder leercultuur kan + 10 vragen die je helpen om deze leercultuur op te starten

De tijd vliegt. Geen groter cliché dat door zoveel generaties dagelijks uitgesproken wordt. We hebben geen tijd om ons ‘normaal’ werk te doen, laat staan om bij te blijven met alle technologische ontwikkelingen die dat werk gemakkelijker moeten maken. En dan ook nog aan onze persoonlijke ontwikkeling werken? Wie heeft daar tijd voor? Enter de leercultuur.


Lees meer

Productiever op het werk in 3 kleine stappen

‘Ik start mijn dag vanaf nu met de moeilijkste taak’, ‘ik zet mijn mailbox pas aan na 11u’ of ‘ik maak mijn to do lijstje op het einde van de dag in plaats van morgenvroeg’… Het zijn allemaal productieve gewoontes waarvan we ons al vaak voorgenomen hebben ze te kweken. En die goede voornemens zijn één ding, maar ze volhouden blijkt vaak nog moeilijker dan ‘vanaf nu drink ik maar twee koffies per dag.’


Lees meer

Experts in talent

Planet Talent is nu al bijna twintig jaar bezig met het ontwikkelen van expertise in talent. En in een mum van tijd brengen we onze knowhow binnen in uw organisatie. We kijken ernaar uit om met u van gedachten te wisselen rond talent- en rekruteringsstrategie, selectieprocedures, performance management, ontwikkelingsmanagement en continuïteit.

Daar bovenop, brengen we een netwerk van specialisten mee, elk met hun eigen expertise op het gebied van employer branding, sales strategie en leiderschap.