Frank van Dyckelaan 7b, 9140 Temse

Tel. 03 226 48 28

Email: info@planet-talent.com

FAQ

Al heel onze site doorploegd, maar je blijft op je honger zitten? Ontdek hier het antwoord op al jouw vragen. 

Topstarters, dat zijn pas afgestudeerden die niet op zoek zijn naar een job, maar naar dé job. De job waarin ze kunnen blijven leren. De job waarin innovatie en uitdaging centraal staan. En die vooral ook ruimte laat om te blijven groeien.

 • Bachelor IT: Elektronica & ICT, Toegepaste Informatica, …
 • Master IT: Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen, Industrieel Ingenieur Elektronica-ICT,…
 • Master Economie: Handelsingenieur, Toegepaste Economische Wetenschappen, Handelswetenschappen, …
 • Andere masters: zonder diploma in IT of economie kan je hier zeker ook aan de slag. Met een analytisch denkvermogen en een sterke interesse in technologie, sales, marketing of management kom je al heel ver!

Je kan best solliciteren in het jaar dat je afstudeert. Zo zorg je voor zekerheid over je job en kan je je concentreren op je examens. Na een welverdiende vakantie kan je dan effectief aan de slag. Zoek je een stageplaats, neem dan tijdig contact op in je voorlaatste jaar.

Onze topstarters komen terecht in verschillende rollen in IT, sales, marketing en management. Het betreft hier telkens rollen en organisaties waarbinnen starters kunnen groeien en het verschil kunnen maken vanaf dag 1. Op onze website vind je een greep uit onze vacatures. Dit is echter slechts een momentopname. Wekelijks komen er nieuwe, boeiende uitdagingen bij.

Planet Talent werkt voor multinationals, innovatieve kmo’s en scale-ups. Stuk voor stuk ambitieuze bedrijven waarvoor het cruciaal is om het juiste talent aan boord te hebben. Met velen werken we al jaren samen waardoor je bij de klant kan rekenen op andere topstarters en alumni.

Jonge talenten aantrekken en snel up to speed brengen vergt een specifieke aanpak. Planet Talent ontzorgt de klanten hierbij zodat zij kunnen focussen op hun core business. Onze klanten kiezen voor Planet Talent als strategische partner voor de instroom en begeleiding van jonge talenten die versneld kunnen doorstromen naar sleutelposities.

Onze klanten zijn verspreid over heel Vlaanderen.

Er zitten verschillende tech-bedrijven in de portefeuille maar zeker niet allemaal. Kijk eens op onze website voor enkele referenties.

 • Opdrachten in IT waarbinnen gediplomeerde IT-ers en ingenieurs aan uitdagende projecten meewerken (bv. developers, architecten, security, infrastructuur, data science)
 • Opdrachten die de link tussen de business en IT leggen waarvoor je geen IT-diploma moet hebben (bv. business-analisten en application consultants)
 • Opdrachten in sales, zowel business development,accountmanagement en inside sales als marketing.
 • Opdrachten in management zoals projectmanagement, servicemanagement en aankoop.

Helemaal niet. Onder onze klanten zijn er enkele vooraanstaande IT consulting bedrijven.

Onze coaches bespreken met jou welke opdrachten passen bij jouw profiel. Na de ‘ronde tafel’ beslissen we samen met jou en de betrokken klant waar je start.

Zeker weten! Onze klanten rekenen op Planet Talent om jonge talenten te introduceren met als doel ze sneller te doen doorgroeien. De klanten hechten erg veel belang aan het functioneren, de groei en het welzijn van de topstarters.

In de matching houden wij hier veel rekening mee.

De inhoud en verantwoordelijkheden van onze topstarters zijn steeds in evolutie. Reken dus op voldoende variatie en leermogelijkheden binnen onze langetermijnopdrachten. Wil je toch van iets anders proeven en kan dat niet bij de betreffende klant, dan hermatchen wij jou op een andere opdracht.

We doen er echt alles aan om de juiste match te maken. Toch kan het gebeuren dat niet alles loopt zoals je verwacht en gehoopt had. Aarzel niet en neem dit op met je coach. Hij of zij heeft immers een prima relatie met de klant en kan waarschijnlijk één en ander opklaren. Is het water echt te diep dan zorgen wij voor een andere opdracht binnen onze portefeuille. Dat heet engagement.

Tijdens de verschillende gesprekken en dankzij het assessment krijgen we een goed beeld van jouw denkstijlen, je gedrag en je motivatoren. Deze matchen wij op een job en een cultuur van onze klanten. Uiteraard houden we ook rekening met je woonplaats en persoonlijk leven.

De keuze ligt in jouw handen, wij voorzien enkele opties waaruit jij kan kiezen.

 • Wij houden zeker rekening met de verplaatsing naar het werk.
 • Hoe verloopt een ‘ronde tafel’?

Een ‘ronde tafel’ luidt het einde in van de matching. Je bereidt je goed voor met behulp van aanwijzingen van de coach. Dan volgt het gesprek bij het management van de klant. Zij bekijken of jij de topstarter bent waarnaar zij op zoek zijn. Bij een positief antwoord van beide partijen is de matching compleet.

Wij houden zeker rekening met de verplaatsing naar het werk.

Een ‘ronde tafel’ luidt het einde in van de matching. Je bereidt je goed voor met behulp van aanwijzingen van de coach. Dan volgt het gesprek bij het management van de klant. Zij bekijken of jij de topstarter bent waarnaar zij op zoek zijn. Bij een positief antwoord van beide partijen is de matching compleet.

Het programma bestaat uit 7 onderdelen:

 • Online platform: De centrale tool voor feedback en voorbereidingen voor coachsessies. Daarnaast staat het platform boordevol cursussen op vlak van hard -en soft skills.
 • Personal coaching: Persoonlijke gesprekken met een expert die doelstellingen voorop stelt en jouw groei in kaart brengt.
 • Lab cafés: Elke maand nodigen wij een expert uit om zijn/haar visie uit de doeken te doen. Zo ben je op de hoogte van de veranderingen in de VUCA-wereld.
 • Webinars met experts: Gevarieerd programma aan opleidingen waaruit jij kan kiezen. Interactie met een expert biedt ongeloofelijk veel interessante inzichten.
 • Workshops & Serious Games: Offline en hands-on training op vlak van klantgerichtheid, insights, assertiviteit, leadership...
 • Sportprogramma: Een gezonde geest in een gezond lichaam. Van samen trainen tot tips rond gezonde voeding staan hier op het programma.
 • Bootcamp: Vijfdaagse waarin je je grenzen verlegt. Zowel op fysiek als intellectueel vlak wordt jij uitgedaagd.

Het bootcamp is een vijfdaagse training. Verschillende experten komen langs om je soft skills aan te scherpen. Naast de intellectuele prikkel is er natuurlijk ook plaats voor sport en ontspanning met je collega’s.

De snelle technologische evolutie zal een enorme impact hebben op onze jobs en op de nodige competenties van de ‘workforce of the future’ waartoe jij zal behoren. Naast goede tech-skills zullen de zogenaamde socio-emotionele skills steeds belangrijker worden. Bij Planet Talent willen wij jonge talenten klaarstomen voor de toekomst. Goed leiderschap zorgt er vandaag ook al voor dat je betere resultaten haalt, betere relaties uitbouwt, betere beslissingen neemt en steviger in je schoenen staat. En dit zowel in je job als in zowat alle aspecten van je leven.

Dat is heel goed nieuws. Dan besef je waarschijnlijk al goed hoe belangrijk ze zijn. Niemand is ooit klaar met zichzelf te ontwikkelen. Ons programma is op maat van elk individu en biedt uitdagingen in elke fase van je carrière.

Zeker weten. In geen enkele job zit je op een eiland. Klantgerichtheid, samenwerken, ownership nemen, feedback vragen, … niemand kan vandaag nog zonder.

Uiteraard! Specifieke job skills komen aan bod in de opleiding bij de klant. Via labcafés en webinars met experten krijg je zicht op het bredere kader van de markt en de nieuwste ontwikkelingen. Er is ook een uitgebreid online aanbod aan technische en management trainingen.

Beide komen hier aan bod. We werken samen met verschillende domeinexperten. Zij spelen vaak een rol bij onze webinars, workshops en op het bootcamp. Ook op labcafés komen diverse sprekers. Dit kunnen zowel sprekers van het interne team zijn als externe.

Nee, we verplichten niemand om deel te nemen aan trainingen. We zijn er echter wel van overtuigd dat deelname aan trainingen jouw groei bevordert.

De meeste trainingen vinden plaats tijdens de werkuren. Labcafés gaan door na de uren, hier staat naast de intellectuele prikkel ook de community centraal. Eens bijpraten met collega’s die je niet vaak ziet, kan soms verhelderend werken.

Via maandelijkse labcafés kan je in contact blijven met je collega’s. Daarnaast hebben we op Facebook ook een groep voor alle topstarters waar informatie wordt gedeeld. Via een online platform kan je elkaar feedback en complimenten geven.

Zéker, graag zelfs. ‘Kennis delen’ is één van onze basiswaarden en we steunen dus elke vorm hiervan. Zo gaf een alumnus een labcafé over cloud computing. Ooit een topstarter, nu een expert in zijn vak.

Vragen die te maken hebben met je job kan je altijd aan je coach stellen. Meer praktische zaken, vraag je beter aan onze Office Coordinator.

Wanneer je komt werken bij Planet Talent krijg je ‘the best of both worlds’. Hard skills leer je bij de klant en ook soft skills worden aangescherpt. Daarnaast krijg je goede arbeidsvoorwaarden met een marktconform loon, een wagen, een gsm, een verzekering, een dagvergoeding, …

Wij geloven meer in coachen dan in evalueren. Uiteraard is het nuttig om af en toe je voortgang te checken. We doen dit aan de hand van 360° check en peilen naar de kwaliteit van je werk, je evolutie bij de klant en je deelname aan het programma. Centraal hierbij staan de waarden van Planet Talent : Klantgericht – teamwork – growth mindset.

De klant beslist of je al dan niet kan transfereren. Dat hangt van verschillende factoren af waaronder uiteraard jouw functioneren. Idealiter transfereer je als je alle fases van het programma doorlopen hebt. Gemiddeld is dit in de loop van het derde jaar.

De transfer is geen verplichting. De grote meerderheid (90%) van de topstarters gaat echter in op het transfervoorstel van de klant.

Een loonvoorstel betekent dat wij geloven in jou als topstarter. We nemen jou graag mee naar onze klant, maar het is belangrijk dat je op voorhand weet aan welke voorwaarden je kan starten, als er een match is bij de klant.

Van zodra er langs beide partijen een match is, krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur, waardoor je dus meteen jobzekerheid hebt. Je komt dan in dienst op de datum die wij samen bepalen (bijvoorbeeld na je vakantie).

Je bent zeker niet verplicht om een wagen te nemen. Je kan ook opteren voor een treinabonnement of meer brutoloon.

Ja, je mag zelf een model kiezen tot 400 euro. Ga je boven die 400 euro, dan betaal je het verschil zelf.

Een extra kandidaat aanbrengen levert jou een bluetooth speaker of een headset van Bose op.

Onze arbeidsvoorwaarden volgen de evoluties in de markt en verschillen per diploma maar voor ons is elke starter evenveel waard als een andere starter met hetzelfde diploma. Er is geen ruimte voor onderhandeling.

Als starter heb je nog geen recht op wettelijke vakantie; dat komt omdat in België de wettelijke vakantie gebaseerd is op het aantal gewerkte maanden van het voorbije jaar. Je hebt per gewerkte maand wel 1 ADV dag die je in het lopende jaar kan opnemen (zie verder). Het aantal dagen waarop je volgend jaar recht zal hebben, zal afhangen van de periode waarin je dit jaar hebt gewerkt.

Concreet voorbeeld: als je start op 1/10/2018, dan zal je in 2019 recht hebben op 5 dagen wettelijke vakantie. Je kan deze aanvullen met jeugdvakantie als je daarvoor in aanmerking komt.

Dit is een aanvulling op wettelijke vakantiedagen, specifiek voor starters (bv. als je op basis van gewerkte dagen in 2018 recht hebt op 5 vakantiedagen in 2019, dan kan je 15 dagen jeugdvakantie opnemen om in totaal tot de wettelijke 20 vakantiedagen te komen.)

De uitbetaling van de jeugdvakantie gebeurt via de RVA (aan ca. 60% van je gewone loon).

Je kan in 2019 jeugdvakantie opnemen als je voldoet aan drie voorwaarden:- afgestudeerd zijn in 2018;- tenminste 1 maand gewerkt hebben in 2018;- jonger zijn dan 25 jaar op 31 december 2018.

Je werkt 40u/week, waardoor je per volledig gewerkte maand een ADV (arbeidsduurverminderings-) dag opbouwt.