04/10/2020

7 succesvolle eigenschappen die niets met talent te maken hebben

Goed nieuws: je hebt er geen talent of 'aanleg' voor nodig. Deze 7 eigenschappen heb je al in je, vergeet ze gewoon niet mee te nemen naar je sollicitatiegesprek...

geschreven door: Planet Talent
7 succesvolle eigenschappen
Deel blogpost:

Volgens onderzoek is 85% van ons financieel succes gebaseerd op 'onzichtbare soft skills'. Bepaalde eigenschappen die het kaf van het koren scheiden. En die hebben niets met kennis of ervaring te maken.

 

De manier waarop je communiceert, onderhandelt, empathie toont en initiatief neemt zeggen veel meer dan welke diploma's er op je CV staan. Het is dus essentieel dat je deze 'onzichtbare soft skills' onder de knie hebt als je op zoek bent naar een job.

 

  1. op tijd komen
  2. werkethiek
  3. lichaamstaal
  4. energie
  5. passie
  6. de wil om te leren
  7. voorbereid zijn

 

 

Op tijd komen

 

Dit spreekt voor zich. Je punctualiteit geeft aan dat je georganiseerd bent en vooruit kan plannen: 2 eigenschappen die altijd geapprecieerd worden.

 

 

Werkethiek

 

Probeer te bewijzen dat je bereid bent om ergens hard voor te werken. Nam je het initiatief tijdens een groepswerk, gaf je leiding in de jeugdbeweging of klus je bij tijdens het weekend? Gebruik deze voorbeelden om aan te geven dat je graag de handen uit de mouwen steekt.

 

 

Lichaamstaal

 

Hoe je zit, beweegt, lacht of reageert heeft enorm veel invloed op hoe mensen je ervaren. Probeer je bewust te worden van de houdingen die je aanneemt. Deze TED talk legt je uit hoe en waarom je met lichaamstaal aan de slag kan.

 

 

Energie

 

Je energieniveau zegt heel veel over je manier van werken. Ben je iemand die graag verschillende taken tegelijk opneemt en gedreven wordt door deadlines? Of eerder iemand die zich liever op 1 taak concentreert en die zo goed mogelijk uitvoert? Zowel een hoog- als een laag energieniveau heeft voordelen voor bepaalde jobs. Toon aan hoeveel energie jij graag in je werk steekt: enthousiasme doet héél veel.

 

 

Passie

 

"Doe iets met passie en je moet nooit een dag werken in je leven." Het is cliché en misschien een beetje overdreven, maar iets graag doen verhoogt alleszins de productiviteit en het succes van waar je mee bezig bent. Als je tijdens een sollicitatiegesprek over je passies spreekt en die kan linken aan de job, klinkt dat als muziek in de oren van wie er tegenover jou zit.

 

 

De wil om te leren

 

Geef een voorbeeld van hoe jij in het verleden geleerd hebt uit je fouten. Sta open voor feedback, ook tijdens het interview. Werkgevers kiezen liever iemand die bereid is om veel bij te leren dan iemand die denkt dat hij/zij alles al onder de knie heeft.

 

 

Voorbereid zijn

 

Alleen jij kan voor genoeg tijd en ruimte zorgen om je voor te bereiden. Geen enkel excuus telt om niet goed voorbereid naar zo'n gesprek te komen, want waarom zou je de job graag willen als je daarvoor al geen tijd kan vrijmaken? Onthoud: failing to prepare is preparing to fail.

Gerelateerde posts