24/04/2023

An, tevreden Client Succes Manager bij Planet Talent

Maak kennis met An Legein, onze Client Succes Manager. Blij dat ze een meerwaarde kan zijn voor onze klanten én onze consultants. Maakt ze ook jou tevreden?

geschreven door: Planet Talent
Maak kennis met An Legein, Client Succes Manager in dienst van Planet Talent
Deel blogpost:

An Legein mag zich Client Succes Manager in dienst van Planet Talent noemen. Achter die fantastische functietitel zit een heel leuke en veelzijdige job. An streeft in de eerste plaats succes na – zowel bij de klant als de consultant – en focust altijd op de lange termijn.

 

 

Als Client Succes Manager focust An Legein op 2 zaken

 

In de eerste plaats is An – samen met collega- client succes managers – accountmanager voor klanten. Ze luistert heel alert naar hun noden, welk profiel ze zoeken en hoe ze hen het best kan helpen. Tegelijkertijd leert ze veel over de sfeer en de vibe in het bedrijf. Vanuit die kennis gaat ze aan de slag om de juiste consultant te vinden.

 

En zo komen we meteen aan het tweede luik, want om de juiste plek voor een Planet Talent consultant te vinden moet je hem ook goed kennen. An en collega Jurgen zijn daarom altijd betrokken bij de recruitmentgesprekken. “Ik probeer altijd door het cv van de kandidaat-consultants heen te kijken. Hun diploma blijft uiteraard basis maar ik probeer echt hun kwaliteiten en potentieel te doorgronden. En dat lukt me steeds beter en beter”, lacht An.

 

Met de klant heeft ze niet alleen contacten op commercieel niveau. “We proberen een toprelatie op te bouwen met onze klanten en consultants en ijveren voor een open dialoog met beide partijen. Hebben we een consultant in een opdracht geplaatst, dan is de kous uiteraard niet af. We volgen hem nauwgezet op door middel van coaching en opleidingen. In individuele gesprekken peilen we of hij op de juiste plaats zit, goed bezig is, gelukkig is ... Ook bij de klant gaan we na hoe alles loopt en of zijn verwachtingen worden ingevuld.”

 

 

"Bij mij ligt de focus steeds op de driehoek Planet Talent, klant en consultant."

 

 

Oprecht met mensen omgaan = belangrijk als Client Succes Manager

 

“Belangrijk in mijn job is sociaal met mensen kunnen omgaan”, meent An Legein. “Als consultants na verloop van tijd andere oorden opzoeken overvalt me vaak een gevoel van gemis. Met klanten is dat trouwens net hetzelfde. Bij Planet Talent proberen we altijd een oprechte langetermijnrelatie op te bouwen. Dat doen we door oprecht te zijn en enkel datgene te beloven wat we kunnen leveren en waarmaken. Lege dozen, die verkopen we hier niet."

 

"Weet je wat mijn job voor mij écht leuk maakt? Het ontdekken van het potentieel van een consultant. Sommige kandidaten kunnen zichzelf minder goed ‘verkopen’. Maar dan merk ik toch hoe nieuwsgierig ze zijn, hoeveel interesse ze hebben, hoe gedreven ze zijn. Als mijn buikgevoel zegt: “Hier kunnen we iets mee” en als later blijkt dat ik gelijk had, dan is dat fantastisch!"

 

"Soms lijkt een consultant op papier inderdaad geen match met wat de klant zoekt. Maar net doordat we klant én Planet Talent consultant goed kennen, én de match tussen beide zien, durven we hem naar voren te schuiven. In ons 25-jarig bestaan hebben we al veel vertrouwen opgebouwd, en daarom volgt de klant ons initiële buikgevoel vaak,” glimlacht An Legein.

 

 

Heel overbrugbare generatiekloof

 

Ik doe deze job heel graag omdat hij zo veelzijdig is en vooral om mensen draait, ook al is die befaamde generatiekloof af en toe lijfelijk aanwezig. Maar dat neemt niet weg dat ik de jongeren met een open geest blijf bekijken. Met hen omgaan is ideaal. Telkens als ze in Temse langskomen voor weer een leuk event brengen ze energie, beweging, dynamiek en positiviteit mee. Voor onze consultants wil ik alleen het allerbeste."

 

 

"Als Client Succes Manager ben ik oprecht blij dat ik een meerwaarde voor hen kan zijn.”

 

DSC07469

 

Een vraag voor An Legein? Neem nu contact op!

Gerelateerde posts