24/11/2016

Het verhaal van Jolien, Planet Talent consultant in IT analyse

De opleiding en coaching die ze bij Planet Talent zou krijgen, spraken haar aan. Maar het was vooral de warme ontvangst en het aangename contact met de Planet Talent medewerkers die haar overtuigd hebben.

geschreven door: Planet Talent
Jolien De Clercq in haar bedrijfswagen van Planet Talent
Deel blogpost:

Jolien had al 2 jaar als business analist gewerkt voor ze als consultant bij Planet Talent aan de slag ging. Ze mistte nog de structuur en de achtergrond om zich echt zeker te voelen in haar job. De opleidingen en de ondersteuning die ze bij Planet Talent zou krijgen, spraken haar dan ook heel erg aan. Maar het was vooral de warme ontvangst en het aangename contact met de Planet Talent medewerkers die haar overtuigd hebben. 

 

 

Ik heb vooral vertrouwd op mijn goed buikgevoel... en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!

 

 

Nu werkt Jolien bij The Business Analysts. Dat betekent dat ze 2 dagen per week in Kontich op kantoor zit en 3 dagen wordt ingezet bij Fedict, de ICT dienst van de federale overheid in Brussel. “Ik heb bij Planet Talent de kans gekregen om eerst twee certificaten in IT te behalen. En op de bootcamp werd ons een assertieve, ondernemende werkhouding aangeleerd, zonder daarbij arrogant over te komen. Zonder die ervaring had ik deze job nooit gekregen.”

 

Continue overleg met developers en klanten

 

"Zelfs met twee jaar werkervaring durfde ik van mezelf nog niet zeggen dat ik een business analyst was. Dankzij Planet Talent heb ik nu wél de kennis en het zelfvertrouwen!"Het werk van Jolien bij The Business Analysts bestaat uit 2 delen: business analyse en functionele analyse. “Naast het uitschrijven van de analyses, zet ik ze ook om in functionele termen voor onze IT’ers. Dat betekent dat ik continu moet overleggen met de developers en ook veel contact heb met de klant. Dit sociale aspect verwacht je niet altijd in een ICT context, maar dat maakt het voor mij net zo interessant.”

 

 

"Wat de toekomst brengt? Ik wil me graag blijven toespitsen op IT analyse. En op lange termijn droom ik van project management. Maar eerst heb ik nog veel te leren!"

 

Jolien woont in Brakel en is dagelijks een hele tijd onderweg naar haar werk. “De vele kilometers spelen voor mij geen rol. Het belangrijkste is dat ik mijn job enorm graag doe. Ik leer nog elke dag bij!” Ook de opleidingen die ze bij Planet Talent en The Business Analysts kan volgen, zorgen ervoor dat ze elke nieuwe uitdaging aankan. Daarbij wordt Jolien goed opgevolgd door haar coach. “Om de 2 à 3 maanden is er een gesprek met mij en mijn baas. Zo is iedereen zeker dat ik op de juiste plek zit en dat ik vorderingen blijf maken.

 

Zit er in jou ook een beloftevolle consultant?

Gerelateerde posts