30/05/2017

Het verhaal van Stéphane, Planet Talent consultant in Business Analyse

Zo vanzelfsprekend was starten in de IT sector niet voor Stéphane. Hij heeft immers een Master of Science in Geography - Specialisation in Earth and Climate op zak. Een mond vol, maar was deze studie een goede voorbereiding op zijn job in business analyse? Toch wel!

geschreven door: Planet Talent
Stéphane Coelis consultant business analyse
Deel blogpost:

Leren programmeren

“Tijdens mijn studie had ik verschillende vakken waarin we fysische processen leerde programmeren met de programmeertaal Matlab. Bijvoorbeeld de modellering van gletsjers of de evolutie van irrigatiesystemen in rijstvelden in Bali.

 

Hierbij is het belangrijk om te analyseren welke factoren deze processen beïnvloeden en hoe. En dat doe ik nu ook als business analyst, maar dan met business processen. Mijn ervaring met Matlab hielp me ook bij het leren programmeren in Python: ik moet in mijn job dikwijls pythonscripts schrijven om data in batch te analyseren.

 

Toen ik pas afgestudeerd was, was ik vooral op zoek naar een job waarmee ik naar het buitenland kon. Ik wou veel bijleren door te werken in een onbekende omgeving en door samen te werken met mensen uit andere culturen. Dat gevoel heb ik eigenlijk ook in de IT-sector. Het is voor mij een nieuwe omgeving en de IT’ers lijken soms ook uit een ander cultuur te komen (lacht).”

 

Sneller groeien

“Business analyse was niet direct iets waar ik aan dacht toen ik op zoek was naar een job. Maar ik heb toch voor Planet Talent gekozen omdat ik zo de kans krijg om sneller te groeien. Zo kreeg ik tijdens de sollicitatieprocedure altijd onmiddellijk feedback. Dat leerde me veel over mezelf en versterkte mijn vertrouwen in hun visie.

 

 

Ik heb voor Planet Talent gekozen omdat ik zo de kans krijg om sneller te groeien.

 

Momenteel werk ik als business analyst consultant bij DXC op een project bij de afdeling Maritieme Toegang (aMT) van de dienst Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) van de Vlaamse Overheid. Een job met veel verantwoordelijkheid waarin ik nog elke dag bijleer.

 

Hoewel heel wat IT materie voor mij nog onbekend was, moest ik zoals gezegd zeker niet van 0 beginnen. Mijn kennis van GIS data geeft me soms zelf een streepje voor op de ‘pure’ IT’ers die an sich niets met geografie hebben.”

 

Een dag in het leven van een business analist

Een hele uitdaging voor een startende consultant dus, maar dat is waarvoor ik op Planet Talent kan rekenen. Op het bootcamp en tijdens maandelijkse gesprekken met mijn coach werk ik aan mijn soft skills. En tijdens opleidingen van Planet Talent en DXC leer ik ook veel bij door ervaringen uit te wisselen met andere Planet Talent consultants.

 

 

Via mijn coach en opleidingen bij Planet Talent werk ik verder aan mijn soft skills.

 

Momenteel ben ik een half jaar bij Planet Talent aan de slag, dus ik weet niet wat de toekomst brengt. Die droom om naar het buitenland te gaan heb ik zeker nog niet helemaal opgeborgen, maar ik wil me eerst hier bewijzen en know-how verzamelen. DXC is een multinational, dus ik ben er van overtuigd dat er zeker buitenlandse projecten mogelijk zijn.

 

Ik zit hier echt op mijn plaats en hou er van om elke dag het onderste uit de kan te halen. In mijn job én tijdens het sporten in mijn vrije tijd. En heel soms kan ik die twee zelfs combineren: toen de verwarming deze winter af en toe stuk was, pompten we met enkele collega’s om het halfuur om onszelf warm te houden.

 

Maar ik klaag niet hoor, de locatie van ons (oud) gebouw maakt alles goed: langs de ene kant heb ik zicht op de Schelde en langs de andere op het MAS. Ik had me geen betere start van mijn carrière kunnen wensen!

 

Zit er in jou ook een beloftevolle consultant?

Gerelateerde posts