26/04/2021

Elke Planet Talent consultant bruist van talent

Waarom kiest Bart Droogmans van DXC Technology al jaren voor Planet Talent consultants en wat vindt hij van de consultants in business analyse die bij hem actief zijn?

geschreven door: Planet Talent
Bart Droogmans van DXC Technology
Deel blogpost:

DXC Technology ontwikkelt en beheert applicaties

Al meer dan vijftig jaar combineert DXC Technology technologische onafhankelijkheid en de expertise van talenten wereldwijd om krachtigegeavanceerde IT-diensten en oplossingen te leveren aan organisaties en ondernemingen. Binnen DXC Technology is Bart Droogmans verantwoordelijk voor Application Services Delivery. Zijn afdeling helpt klanten met het digitaliseren en moderniseren van hun applicaties.  


B
art Droogmans: “We hebben meer dan vijftig jaar ervaring in het ontwikkelen en beheren van applicaties en we doen daarvoor beroep op een heel ecosysteem van toonaangevende partners. Daardoor zijn we niet gebonden aan één bedrijf voor onze software. We kunnen zo altijd de beste oplossing selecteren voor onze klanten.” Het is op deze afdeling – Applications – dat de consultants van Planet Talent worden ingeschakeld. 

 

De vraag naar getalenteerde business analisten

Het profiel dat DXC Technology via Planet Talent zoekt, is dat van business analistZij verzamelen en analyseren de verwachtingen van klanten en vertalen die naar functionele specificaties.

 

Op basis van die analyse kan het technische team dan nieuwe features bouwen of bestaande features van een applicatie aanpassen. Elk jaar zoekt DXC Technology dertig tot veertig getalenteerde consultants om die rol in te vullen. 

 

De zoektocht naar een kwalitatieve rekruteringspartner

Bart: “Het is enorm tijdsintensief om die profielen allemaal zelf te selecteren en op te leiden. Wij hebben wel onze eigen interne rekrutering en ons eigen universiteitsprogramma, maar als het over zulke grote aantallen gaat, heb je een aanvullende partner nodig. En die partner hebben we gevonden in Planet Talent.” 

 

Voor mij is Planet Talent een vaste waarde geworden om IT-talent aan te trekken en op te leiden.

 

Toegang tot een flexibele pool van jong, digitaal talent

Bart: “De oplossing van Planet Talent is interessant omdat we zo altijd toegang hebben tot een pool van digitaal talent naast onze eigen rekrutering. Planet Talent heeft een sterke instroom van high potentials vanuit de universiteiten en daar kunnen wij op een flexibele manier gebruik van maken in functie van onze noden."

 

"Een bijkomend voordeel is dat we op dezelfde golflengte zitten. Er is eigenlijk geen verschil tussen de professionals die we zelf opleiden en de consultants die Planet Talent aanlevert, omdat het bedrijf zo goed is afgestemd op onze waarden en competenties.” 

 

Een slaagpercentage van meer dan 90% 

Bart: “Nog voordat ze bij ons op gesprek komen, doorlopen de kandidaat-consultants een heel grondige selectieprocedure bij Planet Talent. Meer dan negentig procent van de kandidaten die zij voor ons vinden, worden ook effectief door ons weerhouden. Op die manier kunnen we ons aantal werknemers jaarlijks verrijken met een tiental uitstekende, talentvolle business analisten. Voor mij is Planet Talent echt een vaste waarde geworden om IT-talent aan te trekken en op te leiden.”

 

 

Planet Talent heeft een sterke instroom van high potentials en daakunnen wij op een flexibele manier gebruik van maken in functie van onze noden.

 

 

Over Planet Talent: een unieke succesformule

Bart: “Voor mij zijn de consultants die Planet Talent aanlevert stuk voor stuk parels, bruisend van talent. Ik zou iedereen een samenwerking met Planet Talent aanbevelen. Als je met succes ontzorgd wilt worden voor het rekruteren, onboarden, opleiden en coachen van IT-talent, dan is Planet Talent dé partner."

"Zij leveren de ontbrekende schakel tussen de universiteit en de werkvloer. De
aanpak van Planet Talent is een succesformule die uniek is. Ik hoop dat ze die nog lang op dezelfde manier blijven aanbieden.” 

Gerelateerde posts