02/08/2023

Jolien, 1 zorgzame HR Officer en meer

Ontdek de vaardigheden en expertise van Jolien Claes, HR Officer toegewijd aan het leveren van uitstekende service en zorg aan onze consultants.

geschreven door: Planet Talent
Jolien Claes
Deel blogpost:
Had ik Planet Talent maar meteen bij de start achter mij gehad!”

 


Jolien Claes moest kiezen tussen een carrière bij de politie en de functie van HR Officer bij Planet Talent. Gelukkig koos ze voor ons, want een zorgzamer iemand als zij vind je nergens. We stellen het ideale HR-aanspreekpunt voor onze Planet Talent consultants even aan je voor.

 

 

Hoe is Jolien Claes op de HR-afdeling van Planet Talent beland?

 


“Als zorgzaam type was ik al heel vroeg geïnteresseerd in een job als vroedvrouw of verpleegkundige, dierenarts worden was zelfs een tijd lang een sterke jeugddroom. Maar uiteindelijk ben ik arbeidspsychologie gaan studeren aan de KU Leuven. Er was maar één probleem. Toen ik op zoek moest naar een eerste job wist ik écht niet wat ik zou gaan doen. Ik had helaas geen partner als Planet Talent in mijn leven om me bij mijn eerste stapjes op de arbeidsmarkt te begeleiden en te ondersteunen,” lacht ze.


“Ik begon als recruiter bij een dochterbedrijf van Randstad, maar na een jaar had ik het er wel gezien. Ik deed niets anders dan telefoneren, en eenmaal ik een goede kandidaat had gevonden stroomde die door naar iemand anders. Dat ik de opvolging niet zelf kon doen, prikte toch wel wat. Daarna deed ik een stukje harde HR in een kmo, en dat bleek me meer te liggen dan het rekruteren zelf."


"Na de coronaperiode schreef ik me in voor de politie-examens, maar omdat de aanwerving een heel jaar in beslag neemt, werkte ik tijdelijk voor drie maanden bij Planet Talent. Dat verliep zo goed dat ik hier ben gebleven. Tot op vandaag heb ik daar geen seconde spijt van gehad.”

 


Wat houdt de job van Jolien Claes als HR Officer in?

 


“Ik focus me vooral op de praktische, harde HR en dat doe ik echt heel graag. Dat ik een heel gestructureerd persoon ben helpt me enorm in mijn werk. Het liefst ontferm ik me over de payroll van onze consultants en interne medewerkers, 65 stuks in het totaal. Eén week per maand doorloop ik een hele cyclus en breng ik een pak info samen tot een mooi resultaat. Ik kijk de timesheets van de consultants na, volg alle uitzonderingen, cafetariaplannen en mobiliteitsbudgetten op. Vervolgens stuur ik alles naar SD Worx en die buigt zich dan over de loonberekeningen."


"Voor de rest ben ik bezig met subsidies, wagenpark, verzekeringen ... Ik ben ook aanspreekpunt van onze consultants en maak ze wegwijs in ongeveer alles wat HR aangaat. En dat vind ik leuk, want dan komt dat zorgzame in mij spontaan naar boven. Ik maak er een punt van elke vraag vlug én uitgebreid te antwoorden en dat waarderen ze echt. Er is een heel voelbare klik tussen ons, misschien omdat ik ook nog vrij jong ben.”


“Verder werk ik goed en complementair samen met Finance Manager Petra Troubleyn en HR Manager Tina Hanskens die zich buigt over de zachte HR. We zijn elkaars sparringpartner, zij helpt me bij het opzoeken van info, ik help haar in de voorbereiding van de workshops en de events. Maar dat praktisch luik is echt mijn dada. Ik houd ervan de zaken vooruit te zien gaan”, lacht Jolien Claes.

 

Kristel - Jolien - Petra

 


Waarom werk je hier graag?

 


“De familiale sfeer en het kleine team waarin we werken vind ik supertof. Dit jaar mochten we een zes dagen durende self leadership-cursus volgen, en daarin hebben we elkaar enorm goed leren kennen. Planet Talent investeert niet alleen in opleidingen, trainingen en coaching van onze consultants, maar ook in de mensen intern. Ook wij blijven continu leren, en dat geeft ons letterlijk energie."


“Ook de connectie met de Planet Talent consultants kleurt mijn dagen. Eigenlijk kunnen ze niet beter starten dan hier. Een coach hebben die je begeleidt en ondersteunt bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt, dat is toch een wereld van verschil. Ik ben blij daar als klein radertje aan mee te werken,” zegt Jolien Claes vol overtuiging.

Gerelateerde posts