03/10/2023

Jurgen: onze Client Success Manager extraordinaire

Maak kennis met Jurgen Nauwelaers, coach, businessmanager en recruiter bij Planet Talent. Ontdek hoe zijn unieke aanpak onze consultants helpt.

geschreven door: Planet Talent
Maak kennis met Jurgen Nauwelaers, Client Succes Manager bij Planet Talent
Deel blogpost:

Met zijn jarenlange ervaring en indrukwekkende resultaten is Jurgen Nauwelaers een driver in ons bedrijf. De rol van Client Success Manager is op zijn lijf geschreven, hij voert die dan ook met veel passie uit.

 

De variatie is zijn takenpakket is daar niet vreemd aan. Hij is niet alleen businesspartner voor de klanten, hij is ook coach voor de Planet Talent consultants en betrokken bij de rekrutering van deze talenten. Met plezier geven we een inkijk in zijn huidige rol.

 

 

Wat houdt je werk in als businesspartner voor de klanten?

 

Jurgen Nauwelaers: “Ik werk inderdaad niet alleen met jonge mensen, maar kom ook in aanraking met mensen uit alle levels van het bedrijf. En dat levert telkens opnieuw positieve energie en extra kennis op.

 

Ik kom bij hen over de vloer, proef de bedrijfscultuur en leer het bedrijf van binnen en van buiten kennen. Net omdat we onze klanten zo goed kennen, slagen we erin de juiste consultants op de juiste plek te plaatsen.”

 

“Met de klanten heb ik trouwens een allesomvattende relatie: hebben ze een vraag over Planet Talent, en dat kan over alles gaan, dan sta ik ter beschikking.”

 

 

En wat houdt je werk als coach in?

 

“Ik vind het heel belangrijk om een open en vertrouwelijke relatie met onze consultants te hebben, want alleen zo slagen we erin goed samen te werken. Hebben ze een probleem, dan kunnen ze daar open met mij over praten en dan help ik bij het zoeken naar een oplossing.”

 

“Planet Talent werkt en rekruteert altijd volgens vier kernwaarden - Always Learning, Ownership, Connected en Energy. Ik stimuleer onze consultants om daarin te groeien."

 

"Op het vlak van Always learning bijvoorbeeld zet ik hen aan een bepaalde cursus te volgen, of een specifiek boek te lezen. Op het vlak van Energy wil ik dan weer passie en initiatief zien. Ik stimuleer hen uit hun comfortzone te stappen en op te vallen op de werkvloer door hun capaciteiten, proactiviteit en positieve output.”

 

PT Bootcamp Affligem 20230217 (23)-1

 

Hoe zoek je mee naar nieuwe talenten?

 

“Het rekruteren van onze consultants bestaat uit drie luiken. In een eerste fase worden ze gescreend door onze recruiters. Daarna doen mijn collega An Legein of ikzelf een diepte-interview. In de derde fase – de Talent Detection Day – nemen ze deel aan een business case, krijgen ze een persoonlijkheidstest en volgt er nog een gesprek. Die drie fasen samen leveren ons een 360°-beeld op, en op basis daarvan beslissen we of we met die persoon verder gaan.”

 

“We stellen ons altijd de vraag of we die persoon wel kunnen helpen in het piloteren van zijn carrière en houden dus rekening met de vraag van de markt. Maar toch, als we echt geloven in de waarde van een van onze talentvolle consultants durven we naar een klant toestappen en zeggen: “We hebben een goudhaantje voor jou gevonden!” Ook als ze niet echt naar die bepaalde functie op zoek zijn.”

 

 

Hoe is Jurgen Nauwelaers eigenlijk bij Planet Talent terechtgekomen?

 

“Na mijn opleiding bedrijfsmanagement expeditie, transport en logistiek werkte ik anderhalf jaar in de sector, maar merkte gauw dat dat niets voor mij was. Ik ben toen twee jaar als Thomas Cook-reisleider in Spanje gaan werken.

 

Bij terugkomst in België kwam ik in de retail van de groep terecht, eerst als kantoormedewerker, dan kantoorverantwoordelijke en vervolgens 15 jaar als regio sales manager. In die functie ontdekte ik mijn capaciteiten op het vlak van people management.

 

Toen Thomas Cook failliet ging nam Planet Talent contact met me op. Ik was meteen overtuigd van het unieke concept van Planet Talent om jonge talenten te begeleiden. Zo kon ik ook mijn people management skills gebruiken en vervolgens met de zakenwereld in aanraking komen. Een voor mij ideale combinatie.”

 

 

Tevreden om voor Planet Talent te werken?

 

“Enorm. Er heerst een leuke teamsfeer en iedereen werkt met veel “goesting” voor zowel klanten als de consultants. Als sport- en funambassadeur organiseer ik veel sportieve events en ik doe er ook graag aan mee.

 

In mei heb ik de kaap van de 50 gerond, maar mijn geest én lichaam zijn nog steeds jong. Ik kan me gelukkig nog vrij goed in de leefwereld van onze consultants verplaatsen.”

Gerelateerde posts