15/06/2023

We stellen aan je voor: Finance Manager Petra

Maak kennis met Petra Troubleyn, de gedreven Finance Manager bij Planet Talent. Lees meer over haar carrièrepad en wat haar succesvol maakt.

geschreven door: Planet Talent
Voorstelling Petra Troubleyn, gedreven Finance Manager bij Planet Talent.
Deel blogpost:

Maak kennis met Petra Troubleyn, Finance Manager bij Planet Talent, de persoon die onze financiële administratie verzorgt en rapportages en analyses opstelt. Dat doet ze halftijds, de rest van de tijd werkt ze als administratief freelancer.

 

 

 

Petra Troubleyn is al 30 jaar cijfermatig bezig

 

 

“Door het volgende te vertellen verklap ik al een beetje mijn leeftijd. Ik ben al 30 jaar actief in de wereld van boekhouding en dat is toch al een behoorlijk indrukwekkend cijfer,” lacht Petra Troubleyn.

 

“Cijfers hebben me altijd geïnteresseerd, zelfs in die mate dat mijn keuze voor een opleiding boekhouding alleen maar logisch was. Rond mijn zestiende zag ik nog een carrière als schoonheidsspecialiste zitten, maar dat is iets ‘on the site’ gebleven.”

 

 

 

Gevarieerde carrière achter de rug

 

 

“Meteen na mijn afstuderen kwam ik in de maritieme sector terecht, en daar heb ik tien jaar lang graag gewerkt. Vervolgens nam ik de brandstoffenhandel van mijn ouders over. Daar heb ik vijftien jaar lang alle administratie, sales, boekhouding én klantencontact op mij genomen en er enorm veel geleerd.

 

In 2019 werd de zaak verkocht en startte ik op de finance afdeling van Planet Talent. Eerst in een viervijfdeweek, nadien voltijds.” “In 2022 besloot ik weer 50% te gaan werken voor Planet Talent en 50% als administratieve freelancer.

 

Niet dat ik niet tevreden ben bij Planet Talent, integendeel zelfs. Wel omdat ik een hang heb naar variatie en uitdaging. Ik vind het fijn als ik verschillende taken heb, en ik houd ook van de klik met verschillende klanten. Elk heeft zijn eigen aanpak en persoonlijkheid.”

 

 

 

Het takenpakket van een Finance Manager

 

 

“In het begin deed ik als F&A Assistant het standaardwerk, ik boekte de in- en uitgaande facturen in, verstuurde aanmaningen ... Sinds vorig jaar is daar de maandelijkse analyse en rapportering naar het managementteam van Planet Talent bij gekomen.

 

Als Finance Manager maak ik de tussentijdse balansen, forecast en planning op, toets ik de cijfers af en leg die voor aan het managementteam. Vanuit het management worden dan beslissingen genomen of er al dan niet moet worden bijgestuurd,” legt Petra uit.

 

“Het is uiteraard tof dat ik er zoveel interessante en uitdagende verantwoordelijkheden heb bijgekregen. Anderzijds betekent het dat ik mijn werk niet meer gedaan krijg in een halftijdse werkweek. Gelukkig heb ik nu een extra medewerker die twee dagen komt meedraaien en taken van me overneemt.”

 

 

 

Waarom doet zo haar job zo graag?

 

 

“Ik heb altijd in Temse gewoond en kende Planet Talent dan ook van horen en zien. Maar ik was toch nog nieuwsgierig genoeg om te solliciteren op hun vacature voor boekhouder. Die beslissing is 100% de juiste gebleken.

 

Vaak denk ik wat een meerwaarde het is om als net afgestudeerde in een omgeving als Planet Talent terecht te komen. Want beginnen aan een carrière is écht niet te onderschatten. Als beginner komt er zoveel op je af! Mijn dochter studeert momenteel aan de universiteit en mijn zoon zit in zijn laatste jaar middelbaar. Omdat ik zelf kinderen heb van ongeveer dezelfde leeftijd voel ik die meerwaarde een stuk concreter aan.”

 

“Ik vind het geweldig hoe Planet Talent jonge mensen ondersteunt in hun eerste job, hen begeleidt vanaf dag 1, hen feedback geeft en coacht naar een mooie toekomst, zowel professioneel als persoonlijk. Als ik zie welke evolutie onze Planet Talent consultants maken, van de dag dat ze hier binnenkomen tot ze weggaan. Ik ben blij daar een klein deeltje van uit te maken.”

 

“Ook meer dan meegenomen? Ik zit hier in een kleine kmo en werk in een familiale sfeer. Ik ken mijn collega’s goed, ook al omdat we samen allerlei opleidingen volgen. Niet alleen op werkgebied, maar ook om als team vooruit te gaan, elkaar te leren kennen en te vertrouwen.”

Gerelateerde posts