30/03/2023

Wat na je system engineer opleiding? Kies de booster!

Leer hoe je na je system engineer opleiding nog een veel betere expert wordt. Met extra opleidingen hard en soft skills. Bij Planet Talent natuurlijk.

geschreven door: Planet Talent
Suggestie voor een system engineer opleiding die je tot een perfect exemplaar maakt.
Deel blogpost:

Het is ons meteen duidelijk, jij hebt een knapzak voor probleemoplossing en een sterke interesse in technologie. Want anders zou je niet op zoek gaan naar de system engineer opleiding die je het best volgt. Goede keuze, die zoektocht van jou, want het is inderdaad belangrijk om te weten welke skills je als system engineer nodig hebt, nog voordat je de stap in het werkveld zet.

 

In de allereerste plaats is het belangrijk dat je verschillende hardware- en softwarecomponenten begrijpt en die kan integreren in een coherent systeem. Want wat is en doet een system engineer? Die ontwerpt, implementeert en onderhoudt zowel de IT-infrastructuur als de operationele systemen die de organisatorische bedrijfsdoelen mogelijk maken.

 

Als system engineer speel je een essentiële rol in het draaiend houden van bedrijven.

 

Baas over ontwerp en implementatie

 

Als systeem engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van computersystemen en IT-infrastructuur. Dat vereist niet alleen technische kennis van hardware, softwarecomponenten en beheer van netwerken, je moet ook complexe technische informatie kunnen interpreteren en op een begrijpelijke manier presenteren.

 

Daarnaast moet je problemen oplossen, complexe systemen – heel vaak in de cloud – onderhouden, beveiligen en upgraden om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren.

 

Je moet dus een diepgaand begrip hebben van alle componenten binnen het systeem en hoe ze samenwerken.

 

Om goed te presteren in deze rol moet je over een gevorderd kennisniveau beschikken van systems engineering en de principes kunnen toepassen wanneer nodig.

 

Het maakt niet uit of je nu een nieuw systeem vanaf de grond ontwerpt of bestaande systemen onderhoudt, je werk vereist veel vaardigheden die kritisch denken, functionele analyse en innovatie vereisen. Een volledige basisopleiding en goede kwalificaties spelen dan ook een sleutelrol.

 

System engineer opleiding en kwalificaties

 

Je volgt een system engineer opleiding aan een erkende instelling in het hoger onderwijs. Een bachelordiploma in technische of computerwetenschappen of vergelijkbaar is alvast een minimumvereiste. Dat diploma biedt een fundamentele kennis van systeem engineering principes en geeft je de basisvaardigheden die nodig zijn om op dit pad verder te gaan.

 

Er zijn ook verschillende masterprogramma's beschikbaar – zoals master in engineering – waarmee je je verder kunt specialiseren in systems engineering principes.

 

Naast academische kwalificaties kan je via professionele certificeringen je vaardigheden aanvullen en zo je carrièrekansen én je system engineer loon verhogen.

 

Enkele mogelijkheden van system engineer opleiding

 

 

Vereiste basisvaardigheden voor een system engineer opleiding

 

Als system engineer moet je een breed scala aan technische vaardigheden en kennis hebben, van netwerkbeheer, systeemontwerp, probleemoplossing, begrijpen hoe hardware en software samenhangt, implementeren van complexe technologieën...

 

Maar ook zachte vaardigheden zijn nodig om als system engineer in de IT-sector te slagen. We denken aan communicatievaardigheden, organisatorisch vermogen en een goed oog voor detail. Het is inderdaad belangrijk dat system engineers in staat zijn om problemen op te lossen en effectief te communiceren met klanten die niet altijd veel afweten van IT.

 

Onze tip? Begin je carrière bij Planet Talent en je krijgt alle nodige vaardigheden meteen bijgespijkerd.

 

Vakgerelateerde certificeringen op het vlak van systems engineering

 

Omdat IT-infrastructuur zo complex is én robuust en veilig moet zijn, moet je als system engineer niet alleen een uitgebreide kennis hebben van computersystemen. Je moet ook de hoogte zijn en blijven van de laatste technologieën en de beste praktijken voor veiligheid en prestaties. Die vaardigheden houd je regelmatig bij door certificering, training of on-the-job ervaring.

 

Academische kwalificaties en professionele ervaringen zijn een basisfundament voor een job als system engineer. Maar er bestaan ook andere certificeringen die je carrièreopties vergroten. We denken aan certificeringen uitgegeven door Microsoft, Cisco en CompTIA waarmee je je bekwaamheid in systeemontwerp, netwerkbeheer, infrastructuurbeheer en applicatieontwikkeling kunt aantonen.

 

Een van de meest populaire certificeringen is de Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Deze wereldwijd erkende certificering is specifiek gericht op informatiebeveiliging.

 

Door het volgen van extra opleidingen en trainingen:

 

  • verbeter je je kennis en vaardigheden in een bepaald vakgebied,
  • zorg je ervoor dat je competitief blijft in een snel veranderende wereld,
  • en haal je een extra vakgerelateerd certificaat.

 

Hiermee krijg je als systeem engineer en dus IT-professional toegang tot nieuwe carrièremogelijkheden en een hoger system engineer loon.

 

Je krijgt ook meer flexibiliteit om tussen verschillende sectoren te wisselen of door te stromen naar meer geavanceerde functies.

 

Wist je trouwens dat wie in dienst komt bij Planet Talent kan rekenen op 150 uur extra system engineer opleiding, coaching en training?

 

Na je system engineer opleiding? Grote kans op werk, zelfs 100%

 

Na je system engineer opleiding kijk je uit naar een veelzijdige en uitdagende carrière in de IT-business. Je kans op werk én op een hogere functie bedraagt 100%. Heb je de vele actuele vacatures voor system engineer bij Planet Talent al gezien?

 

Hoewel er verschillende soorten functies zijn binnen de IT-sector, zoals software engineering of databasebeheer, kan je als gekwalificeerde system engineer met krachtige vaardigheden in probleemoplossing en communicatie toegang krijgen tot banen binnen verschillende industrieën overal ter wereld.

 

Gevorderde professionals in de IT-sector halen uiteraard voordeel uit hun professionele ervaring en relevante werkervaring.

 

Maar in elke stap is het ontzettend belangrijk op de hoogte te blijven van technologische trends en ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op jouw werk. Door regelmatig bij te scholen en up-to-date te blijven met de nieuwste technologieën behaal je de carrièretop als systeem engineer.

 

Bij Planet Talent werken we aan je skills en vaardigen zodat jouw droombaan binnen bereik komt.

 

Planet Talent zet je graag op weg in je carrière als system engineer

 

Zin om bij ons aan de slag te gaan? Meld je dan aan. We gaan graag met jou in gesprek om te peilen of je uit het goede hout bent gesneden.

 

Wij vervolledigen jouw system engineer opleiding met een focus op het trainen van je hard én soft skills. Alles om van jou een echt succesvolle system engineer te maken.

 

Solliciteer nu meteen en sleep één van die beheerde posities van system engineer bij Planet Talent in de wacht.

 

Succes!

Gerelateerde posts