27/01/2017

Het verhaal van Tim, consultant in IT Applications

Ontdek het inspirerende verhaal van Tim, een consultant in IT-toepassingen, die dankzij zijn toewijding en ervaring bij Planet Talent een succesvolle carrière heeft opgebouwd. Leer hoe hij zijn passie heeft gevonden en waarom hij anderen aanraadt om hetzelfde pad te volgen.

geschreven door: Planet Talent
Topstarters in IT samen op een lab café met Sven Nys
Deel blogpost:

“Ik had er totaal geen idee van dat ik dit wou worden, vertelt Tim, maar nadat ik een certificaat in ITIL behaald had, kon ik aan de slag. Het meeste heb ik geleerd uit on the job experience. Nu loopt mijn traject bij Planet Talent bijna ten einde en ben ik klaar om te transfereren naar de klant. Ongelooflijk wat ik de voorbije twee jaar geleerd heb!

Een job met veel variatie

In het begin deed ik enkel IT, maar nu word ik bij nieuwe projecten ook conceptueel betrokken. Het is heel fijn als je kan ‘meedenken’ want zo kom ik ook meer in contact met klanten.

 

Ik zie mezelf dit nog lang doen, het is een job met heel veel variatie. En ik kan binnen het bedrijf nog verschillende richtingen uit: er zijn mogelijkheden op uitvoerend, architecturaal of functioneel niveau.

 

Project in China

De grootste kans die ik in mijn prille carrière als consultant in IT Applications al gekregen heb, was in september 2016. Toen mocht ik mee met mijn projectleider naar Shanghai. Daar werkten we on site verder aan het project, zodat de klant onmiddellijk feedback kon geven.

 

Ook in 2015 zat ik al op een Chinees project en werkte ik van hieruit. Meestal was dat van 5u ‘s nachts tot de late middag, om mee te zijn met de Chinese ‘business hours’. Maar dat kwam neer op heel veel over- en weer gemail, niet echt efficiënt dus.

 

 

Het is fijn dat ik het vertrouwen krijg voor internationale projecten.

 

Daarom vond ik het geweldig dat ik mee mocht naar China. De klant heeft ons daar ook meegenomen om de stad te ontdekken. Ik was verwonderd over hoe hoge kantoorgebouwen afgewisseld werden met idyllische, traditionele Chinese gebouwen.

 

De grootste cultuurshock was voor mij dat de Chinezen heel de tijd spugen in het midden van de straat. En zelfs bij hun eten op restaurant! Dat is daar blijkbaar normaal.

 

Ik doe mijn job heel graag, het is dan ook fijn dat ik het vertrouwen krijg voor deze projecten.

Na een aantal maanden hebben ze wel door wat je in je marge hebt. Ze waren altijd tevreden over mijn installaties in Nederland en België, daarom kreeg ik de kans om het nog ‘iets’ verder te gaan proberen.

 

Nu zijn we ook de Arabische markt aan het verkennen, dus wie weet waar het volgende buitenlands project me brengt…

 

Assertiviteit

Ik werd er hier direct ‘ingesmeten’, maar kan altijd bij mijn projectmanager terecht. Wekelijks is er ook een gesprek met het afdelingshoofd software. Het is een job die je heel zelfstandig uitvoert, maar als je iets nodig hebt, zijn ze er voor mij.

 

 

Ik heb veel opgestoken van de opleidingen bij Planet Talent.

 

Daarbij heeft de coaching van Planet Talent mij ook geholpen. Tina (mijn coach) heeft me geleerd om direct op mijn manager af te stappen als ik vragen heb, om er niet mee te blijven zitten tot het escaleert.

 

Die assertiviteit en manier van werken, leer je niet op school. Ook over hoe ik om moet gaan met eindklanten heb ik veel opgestoken van de opleidingen bij Planet Talent.

 

Ik zou het anderen meteen aanraden, zeker als je nog niet goed weet wat je met je diploma wil doen!

Zit er in jou ook een beloftevolle consultant?

Gerelateerde posts