11/05/2023

Tom is trots op zijn job als cloud engineer

Tom werkt als system engineer of cloud engineer voor Planet Talent. Hoor uit zijn mond wat het betekent Planet Talent consultant te zijn. Het is de moeite!

geschreven door: Planet Talent
Maak kennis met Tom, hij werkt als cloud engineer in dienst van Planet Talent.
Deel blogpost:

Tom werkt in dienst van Planet Talent als cloud engineer voor het bedrijf Aertssen, bekend om zijn grondverzetmachines, mobiele hijskranen en alle materiaal in heavy lifting, infrastructuurwerken, speciaal transport… Niet het eerste bedrijf waar Tom als IT-student aan dacht, maar hij heeft er wel zijn stek gevonden.

 

Meer zelfs, hij kan zich er focussen op twee van zijn grootste passies, netwerken/infrastructuur en applicaties, zonder – nu toch nog niet – te hoeven kiezen tussen de twee.

 

 

 

Wat doet Tom precies bij Aertssen Group?

 

 

“Ik werk er als cloud engineer in een heel gevarieerde job. Eigenlijk is er weinig wat Aertssen niet doet,” lacht Tom Baeten. “We bouwen geen huizen maar verplaatsen wel grond, we beschikken over alle mogelijke soorten kranen, doen aan speciaal transport, hebben een aannemingsbedrijf, zijn zelfs actief in de scheepvaart om nog sneller grondverzet te kunnen leveren.”

 

"De groep telt 1800 werknemers wereldwijd. Zo werd in 2005 Earth Moving Worldwide (EMW) opgericht in Abu Dhabi met als doel internationale grond- en waterbouwprojecten tot een goed einde te brengen. Enkele jaren geleden is de manager van mijn afdeling zelfs verhuisd van België naar Abu Dhabi. Sinds 2005 is de groep ook actief in Qatar voor de verhuur van hijskranen.”

 

“Onze IT-afdeling is onderverdeeld in drie compartimenten. Het servicecenter behandelt alle binnenkomende vragen in de eerste lijn. Ik werk voor het operations team in de tweede lijn. Daarnaast hebben we nog een volledig development team,” somt Tom Baeten op. “Het operations team bestaat uit acht personen, het ganse IT-team telt er 25, en we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe krachten."

 

 

“Positief aan dit bedrijf is dat het beseft hoe belangrijk ICT is voor de werking. Er worden dan ook grote budgetten voor vrijgemaakt. Ons werk wordt geapprecieerd, en dat is mooi meegenomen .”

 

 

 

Kleine voorkeur voor applicatiebeheer

 

 

“Ik draag mijn steentje bij in het beheer van zowel de servers die hier tastbaar in het bedrijf staan, als de virtuele exemplaren die draaien op externe servers van Microsoft. Op dit ogenblik ben ik zowel bezig met het netwerk als met applicaties. In mijn bacheloropleiding Elektronica ICT aan de AP Hogeschool in Antwerpen zijn beide zaken aan bod gekomen. Hoewel ik op zoek was naar een mooie combinatie van die twee, gaat mijn voorkeur toch naar een functie als developer in de cloud.”

 

“Hoewel ik vooral bezig ben in de cloud merk ik toch een geleidelijke overgang naar het meer en meer applicatieve werk. Onze ICT-afdeling ontwerpt bijvoorbeeld veel nieuwe apps. Zo hebben we een central asset management uitgewerkt waarin elke kraan, bulldozer en vrachtwagen zijn plaatsje krijgt. Met een mooie interface én mogelijkheid tot rapportage in de wondere wereld van Power Platform. Ik leer nog elke dag ontzettend veel bij.”

 

 

 

Hoe ben je met Planet Talent in aanraking gekomen?

 

 

“Nadat ik was afgestudeerd kreeg ik de zotste aanbiedingen van de meest uiteenlopende bedrijven. Op dat moment wist ik echter nog niet welke richting ik wou uitgaan. Dat heb ik ook duidelijk gemaakt in een gesprek met Kristel Seymus, CEO van Planet Talent. Ik vertelde haar dat ik interesse had in a, b en c maar ook in x, y en z. En dat ik nog niet wist wat ik precies wou gaan doen."

 

"Ze luisterde echt naar me en mijn gevoel zei: “Dit is het, hier zit je goed!” Kristel waarschuwde me wel dat het heel moeilijk zou zijn een functie te vinden die applicaties en netwerken combineert. Maar het is gelukt! Op een bepaald moment belden ze me op met de vraag: “Wat denk je van Aertssen?”

 

“Eerlijk? Ik viel een beetje uit de lucht, want als ICT’er is een bedrijf als Aertssen niet het eerste bedrijf waar je aan denkt om je carrière te beginnen,” glimlacht Tom. “Als student denk je meer in de richting van een Cronos-bedrijf. Maar ik heb de stap gezet en was daarmee de eerste Planet Talent consultant die hier begon.”

 

 

 

Tevreden van je keuze?

 

 

“Ik ben inderdaad heel tevreden dat ik heb gekozen voor Planet Talent, want enorm blij dat ik bij Aertssen ben beland. De ICT-kracht hier is werkelijk ongelooflijk. Ik heb de kans gekregen twee jaar lang mijn beide passies te combineren. Nu de werkdruk stijgt in beide domeinen, zal ik binnenkort toch een keuze voor een van de twee moeten maken. Het blijft spannend.”

 

 

"Ook de Planet Talent community van consultants is top. Naast je eigenlijke werk blijf je in contact met mensen met dezelfde idealen en passies als jezelf.”

 

 

L85A9193

 

 

“Ten slotte maakt ook de werkzekerheid een keuze voor Planet Talent meer dan de moeite waard. Stel dat de job niet was wat ik ervan had verwacht, dan had ik dat gerust kunnen zeggen zonder bang te hoeven zijn om te worden ontslagen. Een opening naar een andere job, hetzij intern, hetzij in een ander bedrijf, is altijd mogelijk.”

 

 

 

Zou je Planet Talent aanbevelen aan andere afgestudeerden?

 

 

“Sowieso. Belangrijk om te benadrukken is dat Planet Talent géén interimkantoor is. Je blijft als Planet Talent consultant ondersteuning en begeleiding krijgen terwijl je een job doet die je écht op het lijf geschreven is. Voor een beginneling is dat fantastisch. We krijgen in ons traject constant feedback, en dat kan ik echt iedereen aanraden,” besluit Tom.

 

 

 

Wil je net als Tom ook aan de slag als cloud engineer of system engineer én consultant?

 

 

Of wil je nog meer weten over wat een system engineer doet? Interesse in de vacature van system engineer?  Of de vacature van cloud engineer? Laat dan van je horen!

Gerelateerde posts