20/03/2023

“Super!” Hannes over de functie van projectmanager

Hannes werkt als project manager in dienst van Planet Talent. Hij vertelt wat het betekent consultant bij Planet Talent te zijn. Meer dan de moeite.

geschreven door: Planet Talent
Maak kennis met Hannes, hij werkt als project manager in dienst van Planet Talent.
Deel blogpost:

Hannes werkt als projectmanager voor HPE in Diegem. Die extra E na HP staat voor Enterprise. HPE biedt enterpriseklanten een allround IT-service aan, van het opzetten van nieuwe IT-infrastructuur binnen het datacenter van de klant naar Microsoft Office-implementaties, het bouwen van ML/AI-platformen en het moderniseren van enterprise-grade applicaties ... Hannes is ervan overtuigd dat goed communiceren dé basiscompetentie is van een goede projectmanager.

 

 

Hannes in het kort

 

Hannes is 25 jaar, woont in Kortrijk samen met zijn vriendin, is vrij sportief bezig vroeger als tennisser en nu als padeller. En naar eigen zeggen staat hij positief, optimistisch, gemotiveerd en ambitieus in het leven.

 

 

“Ik leg de lat hoog voor mezelf en ga altijd voor de allerbeste resultaten.”

 

 

Hannes heeft twee diploma’s op zak, een master TEW en een bijkomende master in Information Management, een opleiding speciaal in het leven geroepen om mensen te vormen die vertaalfiguur zijn tussen de business en de IT-kant van een bedrijf. “In TEW had ik al gefocust op IT in de major. Een extra master in die richting was niet meer dan logisch," vertelt Hannes.

 

“Mijn carrière tot nu toe is iets anders gelopen dan ik toen voorspelde. Als student hadden we het altijd over een toekomst als business analist en dat zou wellicht ook de mijne worden. Aan een carrière als projectmanager had ik initieel nooit gedacht. Dankzij Planet Talent heb ik die functie leren kennen. Gelukkig maar, want die is me op het lijf geschreven.”

 

 

Zijn taken als projectmanager bij HPE

 

“Als projectmanager draag ik de eindverantwoordelijkheid voor verschillende projecten bij meerdere klanten zoals een grote telecomspeler in Nederland, een politiezone en een multi-national FMCG-bedrijf, wat staat voor fast-moving consumer goods. Ik houd me respectievelijk bezig met projecten binnen AI/Machine learning, de modernisering van een applicatie die de fabriek aansturen, en het voorzien van platformen voor o.a. 5G-gebaseerde telecomapplicaties. Heel gevarieerd werk dus voor even gevarieerde klanten”, lacht Hannes.

 

“Wat dat allemaal inhoudt? Ik wissel constant informatie uit met iedereen. Ik ben voortdurend aan het communiceren, bellen, meetings bijwonen, mails versturen. De klant ziet me als het eerste aanspreekpunt, die beschouwt me als een ingang om alle taken gedaan te krijgen. Alle informatie die ik krijg verspreid ik dan weer in onze organisatie of naar andere partners.”

 

 

“Communicatie is écht het hoofdaspect van de job van projectmanager, het onbespreekbare bespreken, alles tijdig op tafel leggen, iedereen honderd procent bij het project betrekken, veel overleggen, altijd eerlijk en oprecht.”

 

 

“Bovendien komen er voortdurend onverwachte zaken op mijn pad. Het is dan telkens weer een uitdaging om met creatieve oplossingen aan te komen. Gelukkig ga ik niet zo gauw bij de pakken neerzitten,” lacht Hannes.

 

 

Verliefd op de job

 

“Ik vind het een heel fijne, want gevarieerde job. Elke dag ziet er anders uit en om de zoveel tijd komt er een nieuw project bij zodat ik kan leren en groeien. Elk project verschilt ook van het andere, soms is het meer infrastructuurgericht, andere keren meer gebruikersgericht.”

 

“Uiteraard kom ik ook met de economische kant van een bedrijf in contact, zo werkt een telecombedrijf niet op dezelfde manier als een Politiezone. Naast de vele uiteenlopende contacten is ook de eindverantwoordelijkheid heel motiverend.”

 

 

“En wat werkelijk het allerleukste is? Als ik een obstakel kan overwinnen samen met het team, daar heb ik een heel goed gevoel bij.”

 

 

Je carrière beginnen als consultant, wat betekent dat?

 

“Ik noem mezelf projectmanager of consultant. “Planet Talent zoekt naar mensen met hoge profielen die snel willen groeien, ambitie hebben en de lat hoog leggen. Ik ben in augustus 2021 als groentje begonnen en amper anderhalf jaar later ben ik al eindverantwoordelijk voor miljoenenprojecten. Van een snelle doorstart gesproken.”

 

“Als Planet Talent consultant denk je niet in problemen maar in oplossingen, die open mindset is trouwens broodnodig. Doelen stellen en nadenken over de volgende stap en het volgende traject. Ondertussen je skills aanscherpen en je omringd weten door een community van gelijkgestemden die tegen dezelfde dingen aanlopen, weliswaar in een iets andere context,” dat is wat topstarter zijn voor mij betekent.

 

“Een à twee keer in de maand ga ik naar de Office Day bij Planet Talent en daar babbel ik dan vaak met de collega-consultants, op een andere manier dan tijdens de vele events en bootcamps. Die onderlinge gesprekken leveren altijd weer interessante inzichten op.”

 

DSC07359

 

Waarom zouden net afgestudeerden ook consultant moeten worden ?

 

“Als beginner word je bij HPE vlug in het diepe gegooid maar tegelijk ook gevolgd, gecoacht en ondersteund door collega’s die perfect weten waar HPE mee bezig is. Tezelfdertijd word ik ook bij Planet Talent gecoacht en gechallenget en volg ik opleidingen die mijn soft en hard skills aanscherpen . Die coaching van beide kanten biedt een enorme meerwaarde.”

 

“Planet Talent is niet alleen enorm goed in het ontdekken van je sterktes, ze hebben ook een goede kijk in welk bedrijf je het best past. Bij mij was de match alvast een succes. Maar ook aan de nieuwe collega’s die ik bij HPE zie starten via Planet Talent merk ik eenzelfde cultuur, die fit is er gewoon. Ik ben trots daar deel van uit te maken,” besluit Hannes.

 

 

Wil je net zoals Hannes ook aan de slag als project manager en consultant?

 

Of wil je meer weten over wat een project manager doet? Interesse in de vacature van project manager? Laat dan van je horen ! 

Gerelateerde posts