27/03/2023

Dit is het loon dat je als junior projectmanager mag verwachten

Hoeveel bedraagt het junior projectmanager loon in dienst van Planet Talent? Leer hoe vaak we dat loon verhogen. Logisch, want je wordt elke dag beter.

geschreven door: Planet Talent
In deze tekst lees je hoeveel het junior projectmanager loon bij Planet Talent bedraagt.
Deel blogpost:

Ben jij een recent afgestudeerde master in economie, engineering, technologie of rechten? Heb je een passie voor IT en ben je op zoek naar een carrière in projectmanagement? De beste manier om daarmee te beginnen is te starten als junior projectmanager bij Planet Talent. Het junior projectmanager loon dat we je aanbieden is alvast aantrekkelijk en motiverend, want het verhoogt om de zes maanden.

 

 


Aan de slag gaan als consultant bij Planet Talent biedt je een unieke carrièrekans.

 


Terwijl jij je eerste job als junior projectmanager uitvoert, krijg je van ons 150 uur per jaar extra training en opleiding op het vlak van competenties en kennis. En dat, beste master, is een welgekomen ondersteuning bij een heel uitdagende job.


Gemiddeld junior projectmanager loon in België


Het idee projectmanager te worden trekt je aan? Dan vind je het uiteraard belangrijk om een idee te hebben wat je zal gaan verdienen. Uiteraard wil je een eerlijk loon voor wat je presteert, in eerste instantie als beginneling.

 

 


Aan welk junior projectmanager loon mag je je verwachten?

 


Weet dat het gemiddeld basissalaris of junior projectmanager loon in België, voor zowel vrouwen als mannen, 2.667 euro per maand bedraagt. Dat is althans wat Glassdoor ons vertelt, de Test-Aankoop van de lonen. Bij de berekening van het gemiddelde junior projectmanager loon hield het bedrijf rekening met zes betaalde lonen.


Zoals in elke job varieert je salaris naargelang van de specifieke sector van het bedrijf waarin je terechtkomt en de ervaring die je meebrengt. Ook de grootte van de projecten speelt een rol. Er geldt uiteraard een andere beloning voor het beheren van een project ter waarde van 10.000 euro of één van 10 miljoen euro. Werk je ten slotte voor een bedrijf in een grotere stad, dan heb je een hoger loon dan wanneer je in een kleinere stad of plattelandsgebied werkt.


In ieder geval is het logisch dat een junior projectmanager loon lager is dan dat van een medior of senior projectmanager. Je staat immers aan het begin van je carrière en hebt veel minder kennis en ervaring dan je meer deskundige collega’s.


Hoe meer ervaring, kennis en expertise je hebt, hoe waardevoller je wordt voor een bedrijf en hoe hoger het salaris is dat je kan bedingen, of hoe meer bonussen en andere voordelen je ontvangt. Elk nieuw niveau brengt ook grotere uitdagingen, verantwoordelijkheden en dus ook een hoger loon met zich mee.

 

Vergelijk het met een huis bouwen

 

Je krijgt niet meteen een complex met 100 appartementen op je bord, je renoveert eerst de badkamer, dan plaats je een nieuwe keuken, dan een uitbouw, en dan je eigen huis… Terwijl je steeds complexere projecten doet, evolueer je gradueel naar een senior projectmanagerschap met het bijbehorende hogere loonstrookje.


Planet Talent verhoogt je junior projectmanager loon om de zes maanden


Zelfs als junior projectleider heb je al een grote verantwoordelijkheid. Want de taak van een projectmanager is complex. Om die opdracht goed uit te voeren heb je veel verschillende competenties nodig. En daar hoort een aantrekkelijk salaris bij.


Ook bij ons is het precieze bedrag afhankelijk van je basisopleiding, achtergrond, takenpakket en branche waarin je werkzaam bent. Maar naarmate je kennis en werklast toenemen, groeit ook je salaris.


Ga je bij Planet Talent aan de slag gaat als junior projectmanager, dan profiteer je van 150 uur training en opleiding per jaar en alle mogelijke ondersteuning en coaching.

 

 


Om de zes maanden krijg je een evaluatie, ook een financiële.

 


Je start met een vast contract van onbepaalde duur en een basisloon, en – ook meegenomen – je hoeft niet zelf om loonsverhoging te vragen. Want doe je je werk goed, dan word je vanzelf financieel beloond. Je zet dus behoorlijk grote financiële stappen op vaste tijdstippen:

 

  • na 6 maanden
  • 12 maanden
  • 18 maanden
  • 24 maanden
  • en vervolgens elk jaar

 

Uiteraard komen daar nog extralegale voordelen bij zoals maaltijdcheques, gsm, bedrijfswagen met tankkaart of mobiliteitsbudget...


Op vijf jaar tijd kan je een goede projectmanager worden. Maar die vijf jaar ervaring opbouwen is broodnodig, want echt afstuderen in je opleiding voor projectmanager is er niet bij. Projectmanager word je stap na stap.


Het positieve aan onze aanpak? Als junior projectmanager leer je zo ontzettend veel.

 

Alweer even de bouwmetafoor


Je staat bij wijze van spreken aan de zijlijn te kijken naar een bouwwerf, leert dag na dag iets nieuws en steekt voortdurend nieuwe inzichten op zak.


Waarom verhogen we je loon regelmatig?


Bij Planet Talent vinden we het maar normaal dat jouw junior projectmanager loon gradueel stijgt naarmate je meer vakspecifieke kennis en steeds betere vaardigheden aanleert. Dat is het resultaat van je eigen interesse, maar ook van onze trainingen en opleidingen door interessante sprekers en ervaren docenten.


Even belangrijk vinden we het netwerken en het opbouwen van levenslange contacten met andere professionals in je branche.


We hebben dus ook oog voor het fysieke en het mentale en organiseren events, bootcamps en sportwedstrijden waar je fysiek én intellectueel wordt uitgedaagd.

 

 


Je wordt echt deel van een community gelijkgezinden die net als jij veel in hun mars hebben.

 


Wat als projectmanagement niets voor jou blijkt?


Het kan uiteraard gebeuren dat je bij ons aan de slag gaat als junior projectmanager maar dat je tot de constatatie komt dat de job niets voor jou is. In dat geval kan je overstappen naar een rol als business analist, een even interessante functie met een vergelijkbaar loon. Of een andere functie, keuze genoeg in onze vacatures.


In de praktijk gebeurt echter vaak het omgekeerde. Iemand werkt als business analist, ziet hoe alles loopt, doet ervaring op, bouwt een referentiekader op van wat er allemaal kan gebeuren in een project en hoe je zoiets aanpakt. En groeit dan door naar de functie van projectmanager.


De beste projectmanager is iemand die in de loop van zijn carrière zowel zelf aan een project heeft meegewerkt als aan de zijlijn heeft gestaan. Die combinatie helpt je om de beste projectmanager te worden. Want alleen zo begrijp je echt wat de mensen in het project aan het doen zijn.


Nog even vergeleken met de bouw


Als je zelf op een werf hebt gestaan heb je een veel beter referentiekader. Dan weet je wat de invloed van het weer is op de werkzaamheden, waarom de vrachtwagen zo dicht mogelijk moet komen te staan, waarom die kraan beter ‘s morgens komt dan ’s middags.


Ervaring is belangrijk, en af en toe switchen van job naar job maakt de ervaring nog veel sterker.


Interesse?


Stel je kandidaat als junior projectmanager, word toptalent bij Planet Talent en geniet een junior projectmanager loon dat samen met jou om de zes maanden evolueert.


Vragen? Neem contact met ons op!

Gerelateerde posts