27/03/2023

Maak kennis met Tina, onze gedreven HR manager

Maak kennis met Tina Hanskens, onze HR manager. Het uitdokteren van de experiences en bootcamps voor onze consultants geeft haar letterlijk vleugels.

geschreven door: Planet Talent
Maak kennis met Tina Hanskens, HR manager van Planet Talent.
Deel blogpost:

Als HR Manager bij Planet Talent zet Tina Hanskens de grote HR lijnen uit, denkt ze na over targets en hoe het team die kan halen, en buigt ze zich over de allerbeste experiences voor de Planet Talent consultants én interne medewerkers.

 

 

“Het werken met onze net afgestudeerde consultants geeft me enorm veel energie. Ik krijg de kans om als eerste op een onbeschreven blad te schrijven en hen bij wijze van spreken een beetje te vormen.”

 

Voorgeschiedenis van Tina Hanskens bij Planet Talent

 

“In 2019, nadat ik hier acht jaar aan de slag was geweest als recruitment manager in loondienst, gaf ik mijn job op en startte ik als freelancer. Ik deed dat omdat ik het gevoel had stil te staan en de dingen op steeds dezelfde manier aan te pakken,” vertelt Tina.

 

“Die stap bleek een enorme verrijking. Aan de slag gaan als freelancer bij andere bedrijven en daar geconfronteerd worden met een nieuw soort vragen heeft me getriggerd om alert te blijven. Maar ik kon Planet Talent toch niet missen,” lacht Tina.

 

“Nu heb ik me als HR manager op lange termijn verbonden aan Planet Talent. Maar ik stel mijn passie – mensen te laten groeien – ook aan andere bedrijven ter beschikking in de vorm van trainingen.”

 

Rekruteringsluik

 

“Mijn job als HR manager bij Planet Talent valt uiteen in drie delen,” legt Tina uit.

 

“In de eerste plaats manage ik het rekruteringsluik en de candidate experience. Ik sta stil bij vragen als ‘Hoe zorgen we ervoor dat de hele experience leuk en leerrijk is?’ Niet alleen voor kandidaat-consultants, maar ook voor onze interne recruiters, stuk voor stuk ervaren rotten die openstaan voor de wereld van jonge mensen en hun job met passie doen.”

 

“Verder kijk ik of de intakegesprekken kwalitatief genoeg zijn en daarvoor bekijk ik vooral de output. Daaruit blijkt alvast dat we heel goed bezig zijn. Onderzoek toonde aan dat alle consultants van vorig jaar goed zijn terechtgekomen. In onze intakegesprekken kijken we naar studieverloop maar we hechten vooral belang aan competenties en attitudes. De drive om te willen blijven leren is heel belangrijk. Onze lat ligt best hoog en dat moet ook, want we willen onze klanten niet minder dan topkwaliteit garanderen.”

 

“Uiteraard gaat mijn aandacht ook naar het organiseren van beurzen waar we studenten en afgestudeerden motiveren om met ons kennis te maken”.

 

Harde HR

 

“Een tweede luik in mijn job als HR manager is de harde HR. Dat gaat over alles wat met mobiliteit, contracten, subsidiedossiers, toeleveranciers en lonen te maken heeft, en de optimalisatie ervan."

 

"Ik doe dat uiteraard niet alleen, maar werk daarvoor samen met Jolien Claes. Wekelijks bekijken we hoe we het best aan de noden van onze startende consultants tegemoetkomen en bespreken we wat nodig is. Jolien voert vervolgens alles tot in de perfectie uit. Ikzelf fungeer vooral als klankbord en stel de dingen in vraag, zo blijven we groeien en zijn we mee met de markt.”

 

Employee experience en journey

 

“Het merendeel van mijn tijd besteed ik aan alles wat met employee experience en employee journey te maken heeft. Ik bekijk het hele traject dat onze consultants bij ons doorlopen – rekrutering, preboarding, onboarding, groei en ontwikkeling, en ten slotte de offboarding – en ik doe dat supergraag,” lacht Tina Hanskens.

 

“Bij Planet Talent kijken we naar de totaalpersoon. Niet alleen het werk maar ook de persoonlijkheid en de growth mindset zijn van groot belang. Planet Talent consultants moeten zichzelf blijven ontwikkelen en uitdagen om zo de beste versie van zichzelf te vormen. In avontuurlijke bootcamps schotelen we hen verrassende uitdagingen voor waar ze samen met de anderen door moeten. Daar bouwen we echt aan een community voor het leven.”

 

blog-tina-foto

 

HR manager met veel passies

 

“Ik doe heel veel heel graag, en dat is nu net mijn probleem, ” lacht Tina. “Ik bedenk graag nieuwe dingen maar hoef die niet per se zelf uit te voeren. Ook vind ik het fijn advies te geven aan mensen en hen op weg te helpen."

 

"Verder vind ik het belangrijk om impact te kunnen maken en iets te doen wat de moeite waard is. En dat is hier zeker het geval. Het uitbouwen van de experiences en bootcamps geeft me letterlijk vleugels.”

Gerelateerde posts