27/03/2023

Wat doet een junior projectmanager in dienst van Planet Talent?

Wat doet een projectmanager? Ontdek de verantwoordelijkheden van een junior project manager bij Planet Talent. Leer hoe je uitblinkt in deze functie.

geschreven door: Planet Talent
Wat doet een projectmanager bij Planet Talent? Hier lees je er alles over.
Deel blogpost:

Ben je een pas afgestudeerde master ingenieur, econoom of rechten en droom je ervan deel uit te maken van iets dat groter is dan jezelf? Grijp dan je kans en word junior projectmanager in vaste dienst bij Planet Talent. In deze tekst beantwoorden we alvast de volgende vraag voor jou: "Wat doet een projectmanager?"


We starten met een samenvatting. Als projectmanager overzie je het hele project van begin tot eind. Je speelt een essentiële rol in een IT- of transformatieproject en begeleidt dat van concept tot voltooiing. Daarbij doe je voortdurend een beroep op je talenten op het vlak van organisatie, communicatie en coördinatie.


Je merkt het meteen, de job van projectmanager is vrij complex. Maar wees gerust. Als junior projectmanager begeleiden we je met 150 uur opleiding per jaar toegespitst op kennis en skills.


Solliciteer vandaag nog bij Planet Talent als junior projectmanager, ontgrendel je potentieel en til je carrière naar nieuwe hoogten.

 

 


Weet je dat dit de vacature is waar we de meest spontane instroom op hebben? Misschien komt dat wel door dat aansprekende woordje ‘manager’ in de titel?

 


Wat doet een projectmanager eigenlijk?


Tja, wat doet een projectmanager nu? Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het toezicht op de levenscyclus van soms grootschalige projecten. Je zorgt ervoor dat alle aspecten van het project op tijd en binnen het budget worden afgerond.


Dat betekent dat je doelstellingen en tijdschema's van digitale transformatieprojecten opstelt en alles plant, budgetteert en implementeert. Je wijst taken toe aan teamleden, bewaakt de voortgang van het project en zorgt ervoor dat alle belanghebbenden tijdens het hele proces effectief op de hoogte worden gehouden van alles wat er gebeurt.


Je merkt het, een hele boterham, niet? Projectmanager zijn is géén gemakkelijke job. Maar uiteraard gooien we je als junior projectmanager niet meteen in het diepe. In het begin werk je nauw samen met een ervaren projectleider die je begeleidt en ondersteunt, om te beginnen in kleinere projecten.


Ga je van start als junior projectmanager bij Planet Talent – als één van onze toptalenten dus – dan krijg je een geweldige kans om je vaardigheden te ontwikkelen en veel waardevolle ervaring op te doen.


Wat doet een projectmanager, ook als junior?


Hieronder vind je alvast drie mogelijke projecten:

 

 • Migratietrajecten naar een nieuw technologisch platform
 • Managen van Service Level Agreement(s) in een shared service center
 • Opstellen en uitrollen van een communicatieplan in het kader van changemanagement


Functie van junior projectmanager biedt véél voordelen


Door contact te hebben met verschillende afdelingen en voortdurend samen te werken met anderen, ook externen, breid je je netwerk stelselmatig uit.


Ook de veelzijdigheid van de job is een meerwaarde, want wat doet een projectmanager? De ene dag overleg je met klanten, de andere dag praat je met externe partijen, dan los je weer een uitdagend probleem op – en wees er maar zeker van dat die vaak langskomen. Deze afwisseling houdt de zaken interessant en maakt het mogelijk voortdurend nieuwe vaardigheden aan te leren.

 

 


Als projectmanager leer je enorm veel. Je staat bij wijze van spreken aan de zijlijn te kijken naar een bouwwerf, hebt voortdurend een overzicht op alles wat gebeurt en speelt erop in. En net dat maakt de job zo boeiend.

 


Bovendien ontwikkel je alle competenties die van jou een goede projectmanager maken. Je leert feitelijk en cijfermatig te werken én versterkt je communicatieve vaardigheden. Krijg je die talenten echt onder de knie dan kan je op termijn een waaier van jobs aan. Veel projectmanagers groeien door naar kansrijke banen als account management, people management en business management, juist vanwege die belangrijke skills.


Ten slotte is ook het loon van een projectmanager een mooie plus.


Voor wie is de job van junior projectmanager bestemd?


Bij Planet Talent focussen we vooral op pas afgestudeerde masters in economie of technologie die een grote passie hebben voor de digitale wereld. Maar interesse alleen volstaat niet. Deze competenties van een projectmanager zijn basis:

 

 • sterk probleemoplossend vermogen om problemen op te sporen voordat ze te groot of te kostbaar worden,
 • uitstekende communicatieve vaardigheden om effectief te kunnen coördineren, teamleden en belanghebbenden op de hoogte te houden van de voortgang en eventuele problemen, en ervoor te zorgen dat het project op tijd en binnen het budget wordt afgerond,
 • uitstekende leiderschapsvaardigheden om de teamleden te motiveren om naar een gemeenschappelijk doel te werken.

 

Welke rollen speel je als junior projectmanager?


We hadden het toch over de vraag 'Wat doet een projectmanager?' Als projectmanager speel je een behoorlijk aantal complexe rollen.

 

 • Je bent het aanspreekpunt van alle mensen en diensten die bij een project komen kijken en houdt alle details in de gaten.
 • Je communiceert effectief én commercieel met de klant, adviseert en begeleidt hem.
 • Verder ben je actief als supervisor van het projectteam terwijl je geen rechtstreeks gezag over hen hebt. Je moet hen dus weten te motiveren en te inspireren zodat zij naar het gewenste resultaat toewerken.
 • Je bewaakt de voortgang en ziet erop toe dat alles goed en binnen het budget wordt uitgevoerd.
 • Als kwaliteitscontroleur zorg je ervoor dat alle processen correct worden gevolgd en potentiële problemen vroeg worden gesignaleerd zodat ze snel kunnen worden aangepakt.

 

Wat doet een projectmanager dus? Of beter gezegd, wie en wat ben je als projectmanager?

 

 


Als projectmanager ben je boekhouder, verkoper, coach, psycholoog én troubleshooter.

 


Waarom aan de slag gaan als junior projectmanager bij Planet Talent?


Omdat je bij Planet Talent de kans krijgt om als junior projectmanager je carrière naar onbekende hoogten te tillen. We ondersteunen je in alles wat je doet, volgen op hoe je presteert, peilen in maandelijkse ontmoetingen naar je bezigheden, wensen en verlangens en geven je de nodige opleidingen die je potentieel ontgrendelen én nog sterker maken.

 

 


Besef dat niemand afstudeert als projectmanager. Geen enkele opleiding projectmanager maakt van jou een perfect exemplaar. Dat leer je al doende, stap voor stap.

 


Elke junior projectmanager start met een klein ondersteunend project, in het begin vaak heel administratief. Soms komt een kandidaat-projectmanager er na verloop van tijd achter dat projectmanagement niets voor hem of haar is. De job vereist inderdaad een feitelijke, zakelijke aanpak en een alerte kijk op tijdschema, planning en budget, en dat is helaas niet voor iedereen weggelegd.


Blijkt dat de job van projectmanager je toch niet ligt, dan kan je uitwijken naar de rol van business analist. De omgekeerde richting kan trouwens ook, dat je als business analist overstapt naar de overkoepelende rol van projectmanager.


Welke leuke extra’s hebben we voor jou in petto?


Ons werkelijk unieke trainingstraject van 150 uur opleiding en persoonlijke coaching per jaar brengt je op 48 maanden op het niveau van projectmanager, consultant of expert. Je komt terecht in een community van likeminded people en kan meedoen met onvergetelijke bootcamps, workshops en events.


Daarnaast zijn de gebruikelijke voorwaarden zoals een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, een jaarsalaris afhankelijk van je diploma dat stijgt naargelang van je groei, een dertiende maand en fiscaalvriendelijke teambonus. Verder kan je kiezen voor een bedrijfswagen met tankkaart of een mobiliteitsbudget en je krijgt een gsm met abonnement, maaltijd- en ecocheques, nettovergoedingen, een groeps- en hospitalisatieverzekering én 32 vakantiedagen per jaar.

 

 


Maar we bieden je vooral de start van een mooie carrière.

 


Hebben we de vraag 'Wat doet een projectmanager' voldoende beantwoord? Voel je je aangesproken?
Stel je nu kandidaat of solliciteer spontaan

Gerelateerde posts